Functiegerichte keuringen

Samen met je werknemers werk je aan een succesvolle organisatie. Maar zijn jouw werknemers medisch gezien in staat om hun functie te beoefenen? Onderzoek het met een functiegerichte keuring.

Tijdens een functiegerichte medische keuring wordt onderzocht of de werknemer medisch gezien in staat is om zijn of haar functie veilig uit te voeren. Een medische keuring is verplicht voor risicovolle beroepen op basis van de wet (zoals bij de brandweer), afspraken binnen een branche (olie- en gassector) of een cao (zoals de ambulancezorg). Elke functiegerichte keuring is afgestemd op specifieke risico’s binnen de beroepsgroep.

Waarom?

Ontdek mogelijke gezondheidsrisico's

Elke functie stelt fysieke en mentale eisen aan werknemers. Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk dat je werknemers gezond genoeg zijn. Een medische keuring geeft inzicht in gezondheidsrisico’s en stelt je in staat om maatregelen te nemen om de risico’s te beperken. Door het laten keuren van je werknemers kunnen zij hun werk veilig en verantwoord uitvoeren. Je voldoet hiermee aan de wettelijke eisen en investeert in de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van je werknemers!

Hoe?

Medische keuringen moeten worden uitgevoerd door een BIG-geregistreerde arts. In sommige branches moet de arts gespecialiseerd en gecertificeerd zijn om een specifieke keuring uit te mogen voeren. Onze artsen hebben de certificering behaald voor het uitvoeren van onder andere:

Als ISO-gecertificeerde arbodienst met artsen met diverse specialisaties en bevoegdheden in dienst kun je voor alle soorten medische keuringen bij ons terecht. Kies jouw keuring en maak direct een keuringsafspraak.

Bekijk alle functiegerichte keuringen ➜Maak een keuringsafspraak ➜


In welke branche werk jij?

Werken in de offshore of scheepvaart

Werknemers die in de offshore-industrie werken, bijvoorbeeld op een booreiland, windmolenpark of in de scheepvaart, worden blootgesteld aan hoge veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Welke medische keuring zoek jij?

Werken in de bouw of met gevaarlijke stoffen

Werk in de bouw is vaak lichamelijk zwaar, soms op hoogte of met gevaarlijke stoffen, zoals asbest of verontreinigde grond. Door de risicofactoren is het belangrijk dat je medisch gezond bent. Welke medische keuring zoek jij?

Werken in de transport of personenvervoer

Voor het besturen van een voertuig zijn lichamelijke en cognitieve functies nodig om geen gevaar voor jezelf of een ander te vormen. Na een medische keuring kun je veilig op weg. Met welke keuring kunnen wij je helpen?

Werken als hulpdienst

Hulpdiensten staan dag en nacht voor ons klaar. Als ambulancemedewerker of brandweerman moet je in wisselende omstandigheden onder druk en stress snel kunnen handelen. Met welke keuring kunnen wij je helpen?

Werken als beroepsduiker

Tijdens het duiken worden er andere eisen aan je lichaam gesteld dan op het land. Je krijgt te maken met perslucht en waterdruk of duikersziekten. Voor duikkeuringen kun je terecht bij onze gepassioneerde duikerarts.