Medprevent, dat werkt gezonder

Medische Keuringen

Neem contact op

Keuring ‘Werken op hoogte’ bij Medprevent

Om veilig en verantwoord te kunnen werken op hoogte biedt Medprevent deze keuring conform de richtlijnen van verschillende instanties. Werkzaamheden aan windturbines vinden inmiddels plaats aan de hand van structurele onderhoudsschema’s, vaste procedures en gedegen afgewogen onderhoudsconcepten. Desondanks is het een jonge industrie die zal moeten leren van zijn ervaring en bevindingen.

Binnen de gezamenlijke bedrijven is de methodiek om onderhoud te plegen aan haar installaties de laatste tijd nadrukkelijk onderhevig aan een veiligheidsgedachte die mens en milieu centraal stelt. Ook voor windturbines is dit veiligheidsdenken een noodzaak gelet op de voortdurende gevaren die werken op hoogte, draaiende delen, hydraulica, elektrotechniek en weersgesteldheid met zich meebrengt. Veilig werken en het naleven van de opgestelde procedures is de basis houding om in of in de nabijheid van windturbines te kunnen en mogen werken. Het zijn voortdurend de medewerkers en aannemers met haar onderaannemers die de fysieke uitvoering realiseren. Voor opdrachtgever en toezichthouders is dan ook een voorbeeldfunctie weggelegd om de toon te zetten als het gaat om veiligheid en een verantwoorde manier van werken. Blijft natuurlijk de verantwoordelijkheid van een ieder op de diverse locaties bij zowel reguliere werkzaamheden als storingsonderhoud om toe te zien op elkaars veiligheid. Afhankelijk bij welk bedrijf uw werkt of bij welke instantie of organisatie u bent aangesloten wordt er ook een inspanningstest uitgevoerd om te kijken of u fysiek voldoende belastbaar bent om dit werk te kunnen doen.

De keuring ‘werken op hoogte’ bestaat uit:

  • Een anamnese;
  • Biometrie (lichaamsgewicht, lengte en body mass index (BMI);
  • Audiogram (onderzoek van het gehoor), visustest, gezichtsvelden, longfunctieonderzoek, rust-elektrocardiogram (ECG);
  • Ergometrie (inspanningstest) om een indruk te krijgen van uw belastbaarheid en conditie;
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek.
    Verder wordt, op basis van een vragenlijst, uw werkvermogen bepaald.

Tot 24 jaar eenmaal per 3 jaar een keuring, vanaf 25 t/m 49 jaar om de 2 jaar en vanaf 50 jaar elk jaar. De duur van de keuring is 1 – 1,5 uur.
De kosten van een Nederlandse keuring zijn zonder inspanningstest zijn € 225,00, voor een internationale organisatie met inspanningstest € 285,00 (Genoemde prijzen zijn exclusief BTW).

De arts bespreekt alle resultaten directe in aansluiting op de onderzoeken en u krijgt een pasje mee met daarop de geldigheidsduur van de keuring.

Medische keuring bij Medprevent

Bij Medprevent worden op meerdere locaties (Naaldwijk, Joure, Leek, Zwolle en Assen) de medische keuringen en PMO’s uitgevoerd. Verder is het, bij grote aantallen, mogelijk om de medische keuringen of PMO’s op locatie bij u uit te voeren. Neem hiervoor contact met ons op. Medprevent is een ISO gecertificeerde Arbodienst waar bedrijfsartsen, sportartsen en keuringsartsen werken.

Aanvraag Keuring

Wilt u een keuring bij ons inplannen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen op werkdagen binnen 24u contact met u op voor een afspraak.

‘‘Onze ervaring met Medprevent is dat het bedrijf en instructeurs flexibel en doelgericht meedenken om aan de wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen.‘‘

Dolfinarium