Donderdag 26 september organiseren wij de inspiratiesessie 'Samen maken we elkaar beter' met o.a. gastspreker Loek Peters. Meld je gratis aan!

Samen veilig & gezond

Als organisatie wil je dat werknemers hun werk veilig kunnen doen. We willen immers allemaal aan het einde van de werkdag veilig en gezond weer naar huis. Samen helpen we je op weg naar een veilige en gezonde werkomgeving.

Alles voor veilig en gezond werken onder één paraplu

Veiligheidskundig advies voor jouw organisatie

RI&E inclusief functioneel plan van aanpak

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Wie zijn wij?

Onze veiligheidskundigen weten álles over het beheersen van (veiligheids)risico's.

Zij weten als geen ander hoe je veiligheid organiseert binnen organisaties. Onze professionals geven inzicht in (on)veilige werksituaties en adviseren bij het arbeidsomstandigheden- en veiligheidsbeleid binnen je organisatie. Signaleren zij risico’s in je organisatie, dan werken zij nauw samen met bijvoorbeeld onze arbeid- en organisatiedeskundige, ergonoom en/of vertrouwenspersoon.

Onze Hogere Veiligheidskundige is in de Arbowet bovendien één van de vier kerndeskundigen. Hij of zij mag de wettelijk verplichte RI&E toetsen.

Wij zijn trots op onze samenwerkingen met o.a.

Veiligheid op de werkvloer

Benieuwd naar mogelijke (veiligheids)risico's?

We hebben jarenlange ervaring met veiligheidsvraagstukken binnen organisaties. Veelvoorkomende risico’s binnen organisaties zijn knelpunten op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting (PSA), ergonomie en arbeidshygiëne. Met een team van verschillende professionals helpen we je graag bij het beheersen van risico’s en het vormen van beleid. Met elkaar werken we aan duurzame inzetbaarheid in je organisatie.

Aanvraag RI&E

Ken jij alle risico's in je organisatie?

Met een RI&E zetten we alle risico’s op een rij. Met het plan van aanpak kun je deze vervolgens gericht aanpakken. Zo werken we samen aan veilig en gezond werken!

Ontvang doorgaans dezelfde werkdag reactie op je aanvraag!

Veelgestelde vragen

RI&E staat voor risico-inventarisatie en -evaluatie. In de RI&E zijn alle risico’s binnen een organisatie op het gebied van gezondheid en veiligheid van werknemers in kaart gebracht. Belangrijk onderdeel van de RI&E is het plan van aanpak.

Een plan van aanpak is een belangrijk onderdeel van de RI&E, waarin de maatregelen staan die de werkgever neemt om de arbeidsrisico’s binnen de organisatie aan te pakken.

Ja, volgens de Arbowet moet iedere organisatie met personeel een RI&E hebben. Heb je als werkgever geen RI&E of plan van aanpak, dan kun je zonder waarschuwing een boete krijgen van de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Een bedrijfsnoodorganisatie, ook wel BNO, is de fysieke veiligheidsorganisatie van een organisatie. Het aantal  BNO kan uit één of meerdere onderdelen bestaan, zoals bedrijfshulpverlening, een bedrijfsnoodplan, ontruimingsplan en communicatieplan. 

Een bedrijfsnoodplan is een schriftelijk uitgewerkt plan waarin systematisch is beschreven hoe je als organisatie handelt bij calamiteiten. Het bedrijfsnoodplan is onderdeel van de bedrijfsnoodorganisatie.

Als werkgever stel je minimaal één van je werknemers aan als preventiemedewerker om de preventietaken in je organisatie uit te voeren. Bij minder dan 25 werknemers en voldoende deskundigheid mag de directeur zelf de preventietaken uitvoeren.

Ja, volgens de Arbowet moet iedere werkgever een preventiemedewerker aanstellen om de preventietaken in de organisatie uit te voeren. Heb je als werkgever geen preventiemedewerker, dan kun je een boete krijgen van de Nederlandse Arbeidsinspectie.

De preventiemedewerker werkt mee aan de RI&E, adviseert de werkgever over maatregelen met betrekking tot het arbeidsomstandigheden- en veiligheidsbeleid en voert deze maatregelen zo nodig uit.

Om preventiemedewerker te worden volg je de training Preventiemedewerker. Tijdens deze tweedaagse training leer je alles over arbeidsveiligheid. Aan het einde van de training doe je examen en bij een positieve uitslag ontvang je een certificaat van ons.