Medprevent, preventief werkt gezonder

Over Medprevent

Inschrijven BHV

Medprevent is in 1993 opgestart door bedrijfs- en duikerarts, Saekle J. Hoitinga. Onze dienstverlening is op te delen in vier verschillende pijlers op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Wij zijn een arbodienst (o.a. verzuimbegeleiding en re-integratie). Daarnaast bieden wij diverse medische keuringen aan. De andere twee pijlers zijn gericht op veiligheid, wij zijn namelijk een ideale partner op het gebied van veiligheidstrainingen, zoals bedrijfshulpverlening (BHV). Om uw bedrijfsrisico’s in kaart te brengen kunt u ook door ons een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) laten opstellen, welke als basis gebruikt kan worden voor uw beleid op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Wij zijn een onafhankelijke, ISO 9001 gecertificeerde organisatie en een sbca gecertificeerde arbodienst. Er wordt veel waarde gehecht aan professionaliteit, kwaliteit, cliëntgerichtheid en een vlotte service. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met zo’n 60 medewerkers. Met het motto ‘Medprevent – dat werkt gezonder’!, zorgen we voor diensten van goede kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

BHV trainingen

U vindt bij ons een groot scala aan veiligheidstrainingen op het gebied van preventie en hulpverlening. Wij verzorgen eendaagse BHV trainingen op ongeveer 60 locaties door het gehele land en daarnaast kunt u ook de BHV trainingen bij u op locatie laten plaatsvinden. Naast de BHV trainingen bieden wij ook allerlei andere veiligheidstrainingen aan.

Arbodienst

Als arbodienst is onze visie: ‘Verzuim is gedrag en daarvoor heeft u bijna geen bedrijfsarts nodig’. Onze bedrijfsartsen hebben meer een coachende en adviserende rol dan puur en alleen een medische. Wij werken qua arbodienstverlening voornamelijk in Noord-Nederland.

Medische Keuringen

Ook kunt bij ons terecht voor verschillende bedrijfs- en verzekeringskeuringen, kortom de medische keuringen. Deze keuringen verrichten wij op onze keuringslocatie in Lippenhuizen (Friesland) maar ook bij u op locatie! Op aanvraag kunnen wij voor diverse keuringen ook terecht bij onze locaties in Groningen en Hoogeveen.

RI&E

Kent u alle risico’s die er binnen uw organisatie aanwezig zijn? Ook voor uw personeel en uw materieel? Om een goed arbobeleid te kunnen vormgeven, moet de werkgever alle risico’s met betrekking tot veiligheid en gezondheid binnen de organisatie, in kaart brengen. Met een RI&E kan de organisatie gestructureerd de risico’s aanpakken, om zo de kans op arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten of ongevallen tot een minimum te beperken.

Voor meer informatie over onze diverse diensten op het gebied van veiligheid en gezondheid kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord!

Feiten & weetjes

Enkele cijfers over Medprevent…

  • 26.602

    Het aantal BHV cursisten in 2020!

  • 175

    Het aantal bedrijven dat bij ons aangesloten is als Arbo klant!

  • 3.500+

    Zoveel personen hebben in 2020 een medische keuring bij ons ondergaan!

Photo of Daniël Folmer

Daniël Folmer

Photo of Janneke Hoitinga

Janneke Hoitinga

Photo of André Zwart

André Zwart

“Wij zijn al jaren erg te spreken over de samenwerking met Medprevent. De trainingen worden door het gehele land erg enthousiast ontvangen door onze collega’s.”

Fletcher hotels