Medprevent, dat werkt gezonder

Keuringen

Keuringen

“Dé specialist in alle keuringen en onderzoeken voor uw organisatie“

Gecertificeerd

 • ISO:9001:2015
 • NOGEPA

Alle medische keuringen

Keurexpert

Door heel Nederland

Direct een afspraak

Iedere functie stelt fysieke en mentale eisen aan mensen. Het is dan ook belangrijk om regelmatig te onderzoeken of u, of uw werknemers, het werk fysiek en mentaal wel aan kunnen. Soms is een medische keuring bovendien verplicht op basis van de wet (zoals bij de brandweer), afspraken binnen een branche (olie- en gassector) of een cao.

Een goed uitgevoerde medische keuring leidt tot inzicht in mogelijke gezondheidsrisico’s voor de werknemer. Hierdoor kunt u in een vroeg stadium de juiste maatregelen nemen die nodig zijn om risico’s te beperken of te voorkomen. Of kies voor een medisch onderzoek waardoor risico’s die niet specifiek worden genoemd in de wet wel aan het licht komen.

Voor het uitvoeren van een medische keuring of een medisch onderzoek is de juiste expert onmisbaar. Medprevent heeft voor elk type keuring en medisch onderzoek de juiste gecertificeerde artsen in huis.

Maak keuringsafspraak ➜


Ons aanbod

Soms is het noodzakelijk en verplicht om aan bepaalde medische eisen te voldoen. Voor het verrichten van een (risicovolle) functie, het actief beoefenen van bepaalde sporten en het afsluiten van een levensverzekering is het belangrijk om inzicht te hebben in gezondheidsrisico’s.

Voor chauffeurs is het bijvoorbeeld van belang dat er geen sprake is van aandoeningen die de veiligheid van het wegverkeer in gevaar brengen. Voor duikers kunnen kleine medische kwaaltjes onder water voor grote problemen zorgen. En als u een levensverzekering wilt afsluiten wil de verzekeraar van tevoren graag weten hoe gezond u bent om het risico in te kunnen schatten.

Bespaar kosten door de risico’s te kennen en zinvolle acties te ondernemen.

Functiegericht

Zijn uw (toekomstige) werknemers gezond genoeg en in staat om hun functie uit te voeren? Onderzoek het met een (verplichte) medische keuring.

Onze deskundige keuringsartsen beschikken over de bevoegdheden om de juiste keuring voor elke functie en beroep uit te voeren.

Meer informatie ➜

Particuliere keuringen

Voor bepaalde sporten, het afsluiten van een verzekering of aanvragen van een rijbewijs is een medische keuring verplicht. Moet u gekeurd worden?

Onze keuringsartsen zijn zeer ervaren en in staat om de keuring uit te voeren die u nodig heeft om uw eigen veiligheid, en die van een ander, te waarborgen.

Meer informatie ➜

Medische onderzoeken

Heeft u zicht op de gezondheidsrisico’s en levensstijl van uw werknemers? Ontdek welke risico’s er spelen en hoe u uitval kunt voorkomen.

Tijdens een medisch onderzoek gaan onze artsen dieper in op meerdere aspecten van de gezondheid zodat u geen risico’s over het hoofd ziet.

Meer informatie ➜


Onze keuringslocaties

De medische keuringen verrichten wij op onze keuringslocaties door heel Nederland. U kunt bij ons terecht op onderstaande locaties. Wilt u liever een keuring op uw eigen locatie laten uitvoeren? Wij keuren ook bij u op locatie.

Voor meer informatie of het inplannen van een keuring kunt u contact met ons opnemen.

Contact opnemen ➜

 


Bekijk al onze keuringen:

 • Parachutekeuring
 • Periodiek arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO)
 • Preventief Medisch Onderzoek (PMO)
 • Rijbewijskeuring B
 • Schoudermeting (offshore/helikopter)
 • Sportduiker
 • Sport medisch onderzoek
 • Taxikeuring
 • Verzekeringskeuring
 • Zeevaartkeuring

Klanten van Medprevent:

Veelgestelde vragen

De keuringen vinden plaats op één van onderstaande keuringslocaties:

 • Assen
 • Joure
 • Leek
 • Naaldwijk
 • Zwolle

Wilt u liever een keuring op uw eigen locatie laten uitvoeren? Wij keuren indien mogelijk ook bij u op locatie.

De kosten van een medische keuring verschillen per type keuring en kunnen vanaf € 75,- oplopen tot € 400,- .

U kunt bij ons terecht voor onderstaande functiegerichte-, verzekerings- en sportkeuringen:

Een goed uitgevoerde medische keuring leidt tot inzicht in mogelijke gezondheidsrisico’s voor de werknemer in relatie tot het werk. Hierdoor kunt u als werkgever  in een vroeg stadium de juiste maatregelen nemen die nodig zijn om risico’s te beperken of te voorkomen.

Voorbeeld: een buschauffeur met niet- of onvoldoende behandelde bewustzijnsstoornissen loopt een reëel risico om betrokken te raken bij een ongeval. De keuringsarts zal in dat geval oordelen dat de werknemer tijdelijk of blijvend ongeschikt is voor zijn functie als chauffeur. U kunt hem dan niet inzetten als chauffeur, maar mogelijk wel in ander werkzaamheden binnen de organisatie

U wordt eerst gezien door de keuring assistent. Die voert een aantal onderzoeken uit aan de hand van het vastgestelde protocol. Daarna gaat u door naar de keuringsarts. Deze zal de uitslagen van deze onderzoeken met u bespreken en verdere onderzoeken/vragen met u doornemen.

De keuringsarts vermeldt de bevindingen in een medisch dossier dat bij de arbodienst wordt bewaard gedurende de wettelijke bewaartermijn. Dit is minimaal 15 jaar maar kan in sommige gevallen langer zijn.

Het medisch dossier wordt alleen (digitaal) gedeeld met degene die gekeurd is. Medische informatie is vertrouwelijke informatie, die niet zonder toestemming met de werkgever gedeeld mag worden.

Rapportages welke gereed zijn worden naar de keurling verzonden per beveiligde e-mail. Indien er nog vragen zijn kunt u contact met ons opnemen via 0513-466217, via keuringen@medprevent.nl of vul ons contactformulier in.

Dit verschilt per keuring. Er zijn keuringen waarbij men direct een certificaat/pasje meekrijgt. Maar bij veel keuringen volgt er na de keuringsafspraak nog een administratief proces waardoor men ongeveer een week na de keuringsafspraak het certificaat/pasje krijgt.

Een digitaal kopie van het certificaat/pasje wordt indien van toepassing ook aan de werkgever verstrekt.

Nee, medische informatie is strikt vertrouwelijke informatie, die niet zonder toestemming met de werkgever gedeeld mag worden.  Het medisch dossier wordt alleen (digitaal) gedeeld met degene die gekeurd is.

De keuringsarts mag u, als werkgever, geen nadere informatie verschaffen tenzij de werknemer daarvoor gerichte toestemming heeft verleend.

"Onze medewerkers ervaren de op maat gesneden, incompany BHV trainingen als zeer prettig en leerzaam. De jaarlijkse medische keuringen worden op professionele wijze uitgevoerd en zijn gericht op de voor ons relevante aspecten."

Instituut voor Hyperbare Geneeskunde