Zomeractie: profiteer nu van 10% korting op een BHV-training in de zomerperiode! Bekijk de zomertrainingen hier.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Samen veilig en gezond ouder worden kan alleen in een wereld waarin we veilig en gezond samenleven en samenwerken. Als organisatie zetten wij ons dagelijks in voor duurzame inzetbaarheid. Dit kan niet zonder een duurzame wereld.

Om onze missie te kunnen waarmaken willen wij impact maken met onze bedrijfsvoering en betrokken zijn in de regio, met aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Onze samenwerkingen kenmerken zich door sportief partnerschap, met een passie voor sport als gemene deler. Want zowel voor werk als sport geldt: als je wilt presteren, moet je fit en vitaal zijn!

Skûtsje Langweer

Gedeelde Friese roots

Vanaf  de zomer van 2022 zijn wij trotse hoofdsponsor van de Swan, oftewel het Skûtsje van Langwar (Langweer). Schipper Harmen Brouwer zeilt sinds seizoen 2020 met het skûtsje De Jonge Jan over de Friese wateren. Tijdens het populaire skûtsjesilen in de zomer – de jaarlijkse zeilwedstrijden in Friesland – zeilt Brouwer met zijn wedstrijdskûtsje mee voor de overwinning. Vanaf komend jaar zal het team van Langweer zeilen met het skûtsje de Twee Gebroeders.

Met onze gedeelde Friese roots, dragen wij deze Friese watersport een warm hart toe.

sc Heerenveen

Al jaren staan wij als organisatie achter sportclub Heerenveen. Met onze vaste business seats in het Abe Lenstra stadion zijn we fanatiek supporter van de herenselectie van sc Heerenveen. Bovendien zijn we OSSH-lid, wat betekent dat we samen met andere sponsoren en partners verbonden zijn in het zakelijk netwerk van de businessclub van de voetbalclub.

De samenwerking met sc Heerenveen is tweeledig. Op het gebied van veiligheid heeft sc Heerenveen gekozen voor Arbodienst Medprevent als samenwerkingspartner en plant de BHV-trainingen jaarlijks bij ons in. Daarnaast werken we samen met sc Heerenveen aan het project ‘Ons Pompeblêdenhart’. Met dit project wordt aandacht gevraagd voor het belang van reanimeren en worden er diverse reanimatie-workshops aangeboden aan omliggende amateurvoetbalverenigingen en supporters.

sc Heerenveen Vrouwen

Verantwoord en veilig topvoetbal

Vanaf voetbalseizoen 2021-2022 sponsoren wij naast de heren ook de damesselectie van sc Heerenveen. Met ingang van seizoen 2022-2023 zullen wij tevens de jaarlijkse sportmedische screening gaan verrichten van de selectiespeelsters. Op deze manier willen wij een positieve bijdrage leveren aan een verantwoorde en veilige duurzame inzetbaarheid van de topvoetbalsters van sc Heerenveen.

Bij de sportmedische screening kijkt onze sportarts naar de gezondheid van de speelsters en onderzoekt onze arts of de speelsters veilig en verantwoord aan topvoetbal kunnen deelnemen zonder dat daarbij onomkeerbare schade ontstaat. Dit is dus een zeer uitgebreid medisch onderzoek, waarbij de jaarlijkse screening van het hart een belangrijk onderdeel is.

Reina Anema

Topsport als inspiratiebron

Sinds schaatsseizoen 2021-2022 is Arbodienst Medprevent sponsor van langebaanschaatsster Reina Anema. Reina is geboren in Gorredijk (naast Lippenhuizen) en schaatst in team Jumbo-Visma. Ze begon haar schaatscarrière op natuurijs thuis aan de hoofdvaart in Gorredijk, kwam terecht in Jong Oranje en schaatste een aantal jaar bij Team FrySk. Met de overstap naar team Jumbo-Visma komt haar droom over Olympisch succes steeds een stukje dichterbij.

Reina: “Het leuke aan schaatsen vind ik het oefenen van de beweging en het constant zoeken naar verbeteringen. Het mooiste is dat je dan vanzelf meer snelheid krijgt als het lukt.” Wij delen deze visie, want als arbodienst zijn wij met onze dienstverlening ook continu op zoek naar verbeteringen binnen organisaties.

We schreven een blog over onze samenwerking: www.medprevent.nl/topsport-als-inspiratiebron.

LDODK

Bij korfbalvereniging LDODK uit Terwispel/Gorredijk zijn we langdurig korfsponsor. Dit betekent dat je ons logo terugziet op de korf van LDODK in sporthal Kortezwaag, de thuisbasis van de club. Al 10 jaar speelt LDODK korfbal op het hoogste niveau van Nederland: de Korfbal League.

Sportvereniging THOR

THOR begon 100 jaar geleden als gymnastiek- en turnvereniging in Lippenhuizen, waar ook ons hoofdkantoor is gevestigd. Rond 1955 werden voetbal en volleybal toegevoegd en inmiddels is THOR uitgegroeid tot allround sportvereniging met dansen, aerobics en running. Arbodienst Medprevent sponsort de lokale sportvereniging.

Regionale projecten

Piterrun
Ieder jaar sponsort Arbodienst Medprevent de jaarlijkse PiterRun en PiterWalk: een (hard)loopevenement door de mooie omgeving van ons hoofdkantoor in Lippenhuizen. Een aantal van onze sportieve collega’s loopt jaarlijks mee.

Natuurvereniging Geaflecht
Natuurvereniging Geaflecht is de regionale natuurbeschermingsorganisatie van Gorredijk en omstreken. De natuurvereniging komt op voor natuur, flora en fauna, landschap en milieu in de gemeente Opsterland. Met een jaarlijkse sponsoring waardeert Arbodienst Medprevent de inzet van natuurvereniging Geaflecht voor het behoud van natuur en landschap in de regio.

Revalidatie Friesland

Op donderdag 17 maart 2022 – in de Brain Awareness Week – organiseerde Arbodienst Medprevent het online college ‘Mentale veerkracht’. Onze arbodeskundigen gingen samen met gastspreker en Nederlands meest bekende breinprofessor Erik Scherder in gesprek over mentale veerkracht in relatie tot werk: hoe stimuleer je werknemers om gezond en gelukkig te leven en te werken?

De donaties van onze deelnemers gingen naar Revalidatie Friesland en zijn gekoppeld aan een specifiek project: Het Oefenlandschap. Deze donaties dragen bij aan revalidatie van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel met behulp van serious gaming.