Medprevent, dat werkt gezonder!

‘Mentale veerkracht’

Medprevent

Hoe veerkrachtig is jouw organisatie?

Donderdag 17 maart vond ons online college ‘Mentale veerkracht’ plaats.

In de Brain Awareness Week gingen onderstaande sprekers vanuit hun eigen expertise in gesprek over de vraag: hoe kan je als werkgever en als werknemer zicht houden op en bijdragen aan de (mentale) veerkracht van jezelf, jouw collega’s en jouw organisatie? 

Met als hoogtepunt een bijdrage van hoogleraar neuropsychologie én hersenspecialist Erik Scherder.


Onze sprekers

Jurjen de Boer, hogere veiligheidskundige bij Medprevent

Jurjen neemt je mee in de wereld van PSA (psychosociale arbeidsbelasting). Je wordt uitgedaagd om anders te denken. Want naast het voorkomen van risico’s is aandacht voor amplitie vereist: het versterken van het welbevinden en het functioneren van werknemers. Hoe kun je dit toepassen in de wettelijke verplichte RI&E en welke factoren spelen hierbij een rol?

Saekle Hoitinga, bedrijfsarts bij Medprevent

Saekle Hoitinga, bedrijfs- en duikerarts bij Medprevent, duikt dieper in op het belang van mentale veerkracht voor de inzetbaarheid van werknemers. Hoe kun je als werkgever de mentale veerkracht van je werknemers aanboren en daarmee verzuim verlagen?

Steef Bredeweg, sportarts bij Medprevent

Steef zal ingaan op de visie van Medprevent op positieve gezondheid, met daarin de dimensies energie, motivatie en veerkracht en duurzame inzetbaarheid. Ook bespreekt hij het effect van bewegen op mentaal en fysiek functioneren en de positieve gevolgen hiervan op gezondheid, kwaliteit van leven en op duurzame inzetbaarheid in werk.

Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie

Nederlands meest bekende breinprofessor komt in ons college vertellen over het effect van een gezonde levens- en werkstijl op je brein. Erik Scherder deelt zijn kennis over de werking en stimulering van specifieke hersendelen en wil met jou in gesprek gaan over de positieve invloed van bewegen op mentale gezondheid.


Medprevent

Steun Revalidatie Friesland
met je deelname

Het online college is gratis. Wel vragen we onze kijkers een vrijwillige donatie te doen om geld op te halen voor Revalidatie Friesland. Scan de QR-code op de uitnodiging of in de bevestiging die je ontvangt na je aanmelding om te doneren.

We koppelen het college aan een specifiek project: Het Oefenlandschap.  Met je donatie draag je bij aan revalidatie van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel met behulp van serious gaming.

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

“Wij zijn al jaren erg te spreken over de samenwerking met Medprevent. De trainingen worden door het gehele land erg enthousiast ontvangen door onze collega’s.”

Fletcher hotels