Medprevent, dat werkt gezonder!

Verzuimbegeleiding

Verzuimbegeleiding bij Medprevent

Als u kiest voor verzuimbegeleiding bij Medprevent, heeft u een betrouwbare partner voor gezondheid en veiligheid op de werkvloer. Medprevent werkt met een verzuimcoach in de eerste lijn, en een bedrijfsarts in de tweede lijn.

Medprevent:
Werkt preventief
Geeft effectieve verzuimbegeleiding
Biedt ondersteuning van een vaste verzuimcoach
Geeft grip op verzuim

Wilt u advies op maat? Vult u dan onderstaand formulier in. We zullen dan telefonisch contact met u opnemen om uw wensen omtrent verzuimbegeleiding te inventariseren. Hierna kunnen we bepalen welk pakket het beste aansluit bij uw wensen.

Terugbelverzoek Verzuimbegeleiding

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij op werkdagen binnen 24u contact met u op.

Verzuimbegeleiding: rol van de verzuimcoach & de bedrijfsarts

Er wordt gestart met een bezoek van de verzuimcoach aan de organisatie. Dit zal het vaste aanspreekpunt zijn, die op deze manier de organisatie leert kennen. Vanuit daar zal een analyse plaatsvinden op organisatie- en afdelingsniveau. Hiermee wordt onderzocht hoe het verzuim is opgebouwd en waar de aandachtspunten liggen. De verzuimcoach is sterk in coaching on the job, het ondersteunen van leidinggevenden op individueel niveau en het begeleiden van verzuimdossiers. Alle lopende dossiers worden doorgenomen om te status te kunnen bepalen. Verder zullen individuele gesprekken met de managers plaatsvinden, om de verwachtingen en behoeften in kaart te brengen.

Tot slot worden afspraken gemaakt, en wordt de frequentie van de overleggen vastgesteld, zodat iedereen altijd weet wat er van hem/haar verwacht wordt. Ook de bedrijfsarts heeft een belangrijke rol bij het begeleiden en reduceren van het lang-verzuim. Uiterlijk in week 6 komt de bedrijfsarts in beeld als adviseur van medewerkers, leidinggevenden en de organisatie.

Waarom verzuimbegeleiding bij Medprevent?

Medprevent werkt met verzuimcoaches die hun vak verstaan. De verzuimcoach helpt bij een snelle terugkeer naar werk, is overlegpartner voor leidinggevenden, heeft actuele kennis van sociale wet- en regelgeving en een externe frisse blik op uw verzuimbeleid en kan ondersteuning bieden bij complexe dossiers. Verder werkt Medprevent met Verzuimsignaal. Dit is een gebruiksvriendelijke applicatie, waarin alles omtrent verzuim bijgehouden kan worden. Alle wettelijke termijnen vanuit de Wet Verbetering Poortwachter worden door Verzuimsignaal bewaakt en u ontvangt automatisch taken en signalen wanneer er actie ondernomen moet worden.

Alle betrokken partijen, arbodienst, bedrijfsarts en verzuimcoach hebben toegang tot Verzuimsignaal. Dit zorgt voor een goede en efficiënte samenwerking, u bouwt een waterdicht dossier op en u heeft alle gegevens op een centrale plek staan.

 

Medprevent is een totaalaanbieder op het gebied van veiligheid en gezondheid. Bekijk ook onze volgende diensten: BHV, RI&E, medische keuringen. Wilt u meer weten over hoe Medprevent u verzuimbegeleiding kan bieden? Bel ons of stuur ons een mailtje.

“Apenheul zet zich in voor apen en hun leefgebieden over de hele wereld. Binnen de poorten van Apenheul is Medprevent al jaren onze innovatieve partner in het zorgen voor een veilige plek voor dieren, bezoekers en medewerkers. Ze doen wat ze beloven!”

Apenheul