Verzuimbegeleiding

Ziek worden kan iedereen overkomen. Samen snel weer duurzaam aan het werk is het gezamenlijke doel. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Onze verzuimprofessionals helpen je graag bij het vormgeven van een effectief verzuimbeleid en een succesvolle re-integratie.

Verzuimbegeleiding omvat de zorg voor een zieke werknemer. Als werkgever ben je samen met de uitgevallen werknemer verantwoordelijk voor de re-integratie. Hierbij is het verplicht je bij bepaalde taken te laten ondersteunen door, bij de Arbowet benoemde, kerndeskundigen. Deze taken worden opgenomen in een verplicht basiscontract met een gecertificeerde arbodienst of bedrijfsarts.

Om ervoor te zorgen dat een werknemer snel weer verantwoord aan het werk kan moeten een aantal stappen worden doorlopen, zoals beschreven in de Wet verbetering Poortwachter. Van de verplichte probleemanalyse op het bedrijfsartsspreekuur tot aan het onderzoeken van de mogelijkheden voor een aangepaste werkplek of andere werkzaamheden. Onze deskundigen staan voor je klaar om je bij elke stap te helpen.

Waarom?

Direct reageren en preventief ingrijpen

Door duidelijke afspraken te maken weet iedere betrokkene de werkwijze en verwachtingen binnen het verzuimproces. De manier waarop je als organisatie omgaat met verzuim en de rol van werkgever, werknemer en de arbodienstverlener leg je vast in het verzuimbeleid. Dit maakt snel inspelen op de situatie en preventie mogelijk.

Een effectief verzuimbeleid schept duidelijkheid en helpt bij het verlagen van verzuim. Het verzuimbeleid dient als basis voor een goed arbobeleid binnen je organisatie.

Hoe?

Als je kiest voor de verzuimbegeleiding van Arbodienst Medprevent bepaal jij hoeveel ondersteuning je van onze professionals wilt. Ga voor één van onze samengestelde abonnementen: start, plus of optimaal of kies voor een ‘abonnement op maat’ en bepaal zelf waar wij jouw organisatie mee kunnen helpen.

Bekijk abonnementen