Zivver

Onze slogan luidt: ‘Samen veilig & gezond’. Deze slogan kunnen we breder trekken dan alleen het creëren van een veilige werkomgeving voor onze klanten en geldt ook voor het veilig omgaan met privacygevoelige informatie. Daarom versturen wij beveiligde e-mails met behulp van Zivver.

Veilig mailen met Zivver

Als professionele organisatie in een wereld waarin we steeds vaker digitaal communiceren, doen wij ons uiterste best om vertrouwelijk om te gaan met privacygevoelige informatie. Kanalen als ‘reguliere’ e-mail of post zijn kwetsbaar voor hackers. Om die reden versturen wij gevoelige informatie, zoals persoonsgegevens, (medische) rapporten en dossiers, via beveiligde e-mails. Daarvoor maken wij gebruik van Zivver.

Hoe werkt Zivver?

Een veilig bericht openen

Zivver is een programma om e-mails en bijgevoegde documenten veilig te versturen. Als ontvanger krijg je een ‘reguliere’ e-mail met daarin de melding dat er een veilig bericht voor je klaar staat. Dit bericht en eventuele bijlage(n) worden op een beveiligde server bewaard. Na een klik op de link in de e-mail vul je een toegangscode in om bij het bericht te komen. De toegangscode wordt persoonlijk met je gedeeld of kun je opvragen per sms of e-mail. Deze manier van inloggen zorgt ervoor dat niemand anders bij het veilige bericht kan komen.

Veilig

Voldoet aan de Europese privacywetgeving (AVG) en Nen-norm NTA 7516

Eenvoudig

Toegang tot de beveiligde server via e-mail

Vertrouwelijk

Alleen jij hebt toegang tot het bericht

Veilig mailen met Zivver

Heb je vragen of wil je ons een veilig bericht sturen?

Lukt het openen van een veilig bericht niet of heb je nog vragen? Je mag ons altijd bellen of mailen, dan helpen we je snel verder! Zelf een veilig bericht sturen kan ook, klik op de button ‘start veilig bericht’ om een veilig gesprek te starten.

Veelgestelde vragen

Je ontvangt een e-mail met de melding dat er een veilig bericht voor je klaarstaat. Klik op de button open bericht. Vervolgens wordt er een webpagina geopend. Als het goed is hebben wij via de post, telefonisch of persoonlijk een toegangscode aan je doorgegeven. Vul deze code in en klik op bericht ontsleutelen om het bericht te lezen en te reageren. Als je geen toegangscode hebt ontvangen, klik je op de link ‘Ik weet mijn toegangscode niet’ of neem je contact op met de afzender van het beveiligde bericht.

Je ontvangt een e-mail met de melding dat er een veilig bericht voor je klaarstaat. Klik op de button open bericht. Vervolgens wordt er een webpagina geopend. Wanneer de zichtbare cijfers van je mobiele telefoonnummer kloppen, klik je op sms sturen. Je ontvangt een 6-cijferige code op je mobiele telefoon. Deze code is vijf minuten geldig. Klik op stuur opnieuw wanneer de code is verlopen. Vul de ontvangen code in en klik op bericht ontsleutelen om het bericht te lezen en te reageren.

Ontvang je geen sms en/of kloppen de zichtbare cijfers van je telefoonnummer niet? Waarschijnlijk beschikken wij niet over het juiste telefoonnummer. Geef het correcte telefoonnummer zo snel mogelijk aan ons door via: helpdesk@medprevent.nl.

Je ontvangt een e-mail met de melding dat er een veilig bericht voor je klaarstaat. Klik op de button open bericht. Vervolgens wordt er een webpagina geopend. Klik op de button code verzenden. Je ontvangt een verificatiemail met daarin een eenmalige code. Kopieer de eenmalige code, plak de code in het vak en klik op bericht ontsleutelen om het bericht te lezen en te reageren. Wanneer je het bericht nogmaals wilt lezen, herhaal je de bovenstaande stappen.

Je leest het bericht dat via Zivver is verstuurd op een beveiligde webpagina. Het is hierdoor ook mogelijk om beveiligd op dit bericht te reageren. Klik hiervoor op de button beantwoorden. Je kunt het bericht direct in het invoerveld typen. Als je een bijlage wilt toevoegen, klik je op het paperclip-icoontje. Door op versturen te klikken, verzend je het beveiligde bericht. Wanneer wij op je bericht reageren, ontvang je weer een notificatie per e-mail.

Lukt het openen van een veilig bericht niet? Je mag ons altijd bellen of mailen, dan helpen we je snel verder!

Wil je ons of één van onze medewerkers een veilig bestand of bericht sturen? Iedereen kan door een klik op de button ‘Start veilig bericht’ een veilig gesprek met ons starten (hierboven). Hiervoor heb je zelf geen Zivver account nodig.

Hoe werkt het?
Een klik op de button opent een beveiligde webpagina met daarop een formulier. Vul je naam en e-mailadres in en klik op ‘Volgende‘. Daarna kun je het e-mailadres van de ontvanger invoeren en het onderwerp bepalen.

Beschik je niet over het e-mailadres van de beoogde ontvanger? Stuur het beveiligde bericht dan naar info@medprevent.nl en vermeld de medewerker of afdeling in de onderwerpregel. Klik vervolgens op de button ‘Uitwisseling starten’. Je ontvangt een e-mail met daarin de vervolgstappen. Op deze manier weten we zeker dat jij de eigenaar van het opgegeven e-mailadres bent.

Via de button in de e-mail kom je op de inlogpagina van ons beveiligde Zivver-platform terecht. Door de toegangscode uit de e-mail in te vullen en op ‘Bericht ontsleutelen‘ te klikken, krijg je toegang tot onze beveiligde server. Daar zie je een welkomstmelding staan. Wanneer je op beantwoorden klikt, kun je zelf een bericht opstellen, een bijlage toevoegen en het bericht veilig verzenden. Als wij op je bericht reageren, ontvang je nogmaals een notificatie per e-mail.

Wil je deze stappen niet elke keer opnieuw doorlopen wanneer je een beveiligd gesprek start?  Dan kun je ervoor kiezen om kosteloos een persoonlijk Zivver-account aan te maken. Dit kan via: https://app.zivver.com/signup.

Start veilig bericht

Voor onze dienstverlening hebben wij in sommige gevallen de beschikking nodig over vertrouwelijke informatie. Dit kan gaan over bedrijfsgevoelige informatie die van belang is voor het arbeidsomstandigheden- en veiligheidsbeleid van je organisatie, maar ook om persoonlijke informatie over werknemers voor de medische keuringen of verzuimbegeleiding. Deze privacygevoelige informatie kun je veilig met ons delen via Zivver.

Om veilig te kunnen blijven communiceren via Zivver is het van belang dat je wijzigingen van je e-mailadres en telefoonnummer zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Dit kan door een e-mail te sturen naar: helpdesk@medprevent.nl.