Zon, zee en... BHV: profiteer nu van 10% korting op een BHV-training in de zomerperiode! Bekijk de zomertrainingen hier.

BHV-opleiding

Bedrijfshulpverleners zijn onmisbaar in iedere organisatie. Met hun kennis van eerste hulp, brandbestrijding en ontruiming kunnen zij letsel en schade beperken en zijn zij getraind om zichzelf en anderen in veiligheid te brengen.

Cursusduur

08:30 - 16:30 uur

Inclusief koffie/thee en lunch

+ lesmateriaal, literatuur en certificaat

Prijs

€ 189,- (excl. btw)

Ben je op zoek naar een leerzame BHV-opleiding? Met een afwisselend lesprogramma leiden wij onze cursisten op tot eerste hulpverlener in de organisatie bij noodgevallen. De training is een combinatie van theorie en praktijk, waarbij de taken van de BHV’er centraal staan.

Waarom?

Veiligheid boven alles!

Bedrijfsveiligheid is niet alleen wettelijk belangrijk. Als werkgever wil je immers ook een veilige en gezonde werkomgeving voor je werknemers, je klanten en samenwerkingspartners. BHV’ers spelen daarom dagelijks een belangrijke rol in je organisatie!

Dáárom Arbodienst Medprevent: onze aanpak

Onze ervaren instructeurs leiden door het hele land cursisten op tot bedrijfshulpverlener. In 1 dag leer je bij ons voldoende basiskennis en -vaardigheden om te kunnen handelen bij noodgevallen op de werkvloer. Samen met andere cursisten leer je de benodigde theorie en doe je onder begeleiding van onze instructeur verschillende praktijkoefeningen, zoals reanimeren en brandblussen. Aan het einde van de training maak je het verplichte examen en bepaalt de instructeur of je competent bent. Bij een positieve uitslag ontvang je een certificaat en ben je een jaar lang gecertificeerd BHV’er.

Wat leer je bij ons?

Tijdens de BHV-opleiding komen verschillende modules aan bod en trainen cursisten samen met onze instructeur vaardigheden op het gebied van levensreddende eerste hulp, brandbestrijding en ontruiming. Cursisten leren tijdens de opleiding meer over onder andere:

 • Brand en brandbestrijding (met blusoefening)
 • Alarmering en evacuatie van personen
 • Verbandleer
 • Handelen bij verslikking
 • Reanimatie inclusief AED
 • Stabiele zijligging

Inschrijven

Met een BHV-opleiding ben je goed voorbereid bij calamiteiten.

Schrijf BHV’ers gemakkelijk en snel in voor een BHV-opleiding in de buurt!

Voordelen van onze BHV-opleiding

 • In 1 dag bedrijfshulpverlener
 • Instructeurs met ruime ervaring
 • Voldoende ruimte voor praktijkoefeningen
 • Uitgebreide lunch
 • Altijd een training dichtbij
Voor wie?

Onze BHV-opleiding is voor iedere werknemer die binnen een organisatie is aangesteld als bedrijfshulpverlener (BHV’er), maar nog niet eerder een BHV-certificaat heeft behaald. Voor onze opleiding heb je dan ook geen voorkennis nodig. Heeft jouw BHV’er al een BHV-opleiding bij ons gevolgd en is het certificaat bijna verlopen, schrijf je BHV’er dan in voor onze herhalingstraining.

Als geregistreerd paramedicus kun je accreditatiepunten ontvangen voor het volgen van onze BHV-opleiding. Neem dan voorafgaand aan inschrijving contact met ons op.

Onze trainingslocaties

Je kunt onze BHV-opleiding volgen op één van onze 70+ locaties in Nederland.  Zo volgen jouw BHV’ers altijd een training in de buurt!

Trainingslocaties

Training incompany

Meerdere BHV’ers in één organisatie?

Met een training in de eigen werkomgeving kun je inspelen op de veiligheidsrisico’s in een specifieke organisatie. Bij organisaties met meerdere BHV’ers verzorgen wij dan ook graag een cursus op locatie, wel zo makkelijk!

Veelgestelde vragen

Bedrijfshulpverlening, kortweg BHV, is onderdeel van het arbeidsomstandighedenbeleid (arbobeleid) van een organisatie en helpt bij het beheersen van veiligheidsrisico’s. Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) zijn getraind om te hulp te bieden bij calamiteiten en ongelukken op de werkvloer. 

Volgens de Arbowet is iedere werkgever verantwoordelijk voor een adequate BHV-organisatie om succesvol te kunnen handelen bij brandbestrijding, eerste hulp bij een ongeval of evacuatie. Als werkgever ben je dus verplicht tenminste één BHV’er aan te wijzen.

Hoeveel BHV’ers een organisatie nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van je organisatie en de risico’s die spelen in je organisatie.

Als je een of meer BHV’ers hebt aangesteld, moeten de BHV’ers een goede opleiding volgen en beschikken over voldoende uitrusting om hun taken te kunnen uitvoeren.

Bij een BHV-opleiding leiden we je op tot bedrijfshulpverlener in je organisatie. We leren je de basis aan en oefenen intensief met de lesstof. Bij de BHV-herhaling herhalen we de basis-lesstof van de BHV-opleiding en gaan we dieper in op de stof. Deze verdieping is ieder jaar anders, waardoor je nooit dezelfde training volgt. Door jaarlijks onze herhalingstraining te volgen houd je je kennis up-to-date en je vaardigheden op peil.

Heb je in het voorgaande jaar al een BHV-opleiding of BHV-herhaling gevolgd bij ons? Dan schrijf je je in voor een BHV-herhalingstraining. Is dit de eerste keer, dan volg je eerst een BHV-opleiding.

Je ontvangt van ons lesmateriaal, waaronder het lesboek BHV-opleiding, en een lunch. Na afloop van de training bepaalt onze instructeur of je competent bent en ontvang je een certificaat.

Een BHV-opleiding duurt van 8.30 uur tot 16.30 uur en is inclusief lunch.

Na afloop van de training bepaalt onze instructeur of je competent bent en ontvang je een certificaat. Dit certificaat is 1 jaar geldig. Daarna volg je ieder jaar een herhalingscursus.

Een BHV-opleiding kost € 189,- per persoon (exclusief btw).

Wil je een training verplaatsen of annuleren? Wanneer je bent aangemeld, kun je tot 5 werkdagen voor de training kosteloos verplaatsen of annuleren. Was je niet aanwezig bij de training of wil je binnen 5 werkdagen voor de training verplaatsen of annuleren, dan brengen wij 50% van de kosten in rekening. Zie ook onze Algemene voorwaarden.