BHV-herhaling

Veiligheid gaat boven alles! Dit is precies waarom het belangrijk is dat BHV’ers hun kennis paraat hebben op momenten dat het toch misgaat. Tijdens een BHV-herhaling frissen onze instructeurs samen met de cursisten hun kennis op en gaan dieper in op de lesstof op het gebied van eerste hulp, brandbestrijding en evacuatie van personen.

Cursusduur

08:30 - 15:00 uur

Inclusief koffie/thee en lunch

+ lesmateriaal, literatuur en certificaat

Prijs

€ 149,- (excl. btw)

Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je na de training goed bent voorbereid op je taken als eerste hulpverlener in de organisatie. De BHV-herhaling is het vervolg op de BHV-opleiding. We herhalen de basiskennis uit de BHV-opleiding en bieden een verdieping van de lesstof.

Waarom?

Veiligheid voorop!

Voldoen aan de Arbowet is mooi meegenomen, maar nog belangrijker is dat je BHV’er de vaardigheden beheerst om eerste hulp in de organisatie te kunnen verlenen bij onverwachte situaties. Met een BHV-herhaling kunnen bedrijfshulpverleners (BHV’ers) in groepsverband hun kennis van bedrijfshulpverlening (BHV) opfrissen en vaardigheden blijven trainen.

Dáárom Arbodienst Medprevent: onze aanpak

Ieder jaar ontwikkelen we een nieuw lesprogramma voor onze herhalingstraining. Dit betekent dat je nooit dezelfde training volgt en altijd wat nieuws leert. De herhalingstraining sluit altijd aan op kennis en vaardigheden die je opdeed tijdens de BHV-opleiding. Zo willen wij onze training interessant, afwisselend en aantrekkelijk houden voor onze cursisten.

Wat leer je bij ons?

Met onze herhalingstraining herhalen we eerst de kennis en -vaardigheden van de BHV-opleiding en geven we een vervolg aan de lesstof. Zo herhalen we de basisstof en zorgen we voor verdieping van de stof in 1 dag. Dit doen we onder andere door praktijksituaties op te zoeken, scenario’s te oefenen en ziektebeelden uit te diepen. Zo’n scenario beeld een mogelijk incident uit dat in een organisatie kan plaatsvinden.

De volgende onderwerpen komen altijd aan bod tijdens de training:

 • Brand en brandbestrijding (met blusoefening)
 • Alarmering en evacuatie van personen
 • Verbandleer
 • Handelen bij verslikking
 • Reanimatie inclusief AED
 • Stabiele zijligging

Inschrijven

Met een BHV-herhaling heb je je kennis en vaardigheden zo weer up-to-date!

Om BHV’er te zijn moet je blijven trainen en op tijd je certificaat verlengen. Bij ons kan dat in 1 dag. Schrijf je BHV’ers gemakkelijk en snel in voor een BHV-herhaling in de buurt!

Voordelen van onze BHV-herhaling

 • In 1 dag je kennis en vaardigheden up-to-date
 • Ieder jaar een nieuw lesprogramma
 • Een verdieping van de basisstof in de opleiding
 • Voldoende ruimte voor praktijkoefeningen
 • Instructeurs met ruime ervaring
Voor wie?

Onze herhalingstraining is voor iedere BHV’er die eerder een BHV-opleiding of -herhaling heeft gevolgd. Tot maximaal anderhalf jaar na de training, kun je worden ingeschreven voor onze herhalingstraining. Is het langer geleden, dan kies je voor de BHV-opleiding.

Als geregistreerd paramedicus kun je accreditatiepunten ontvangen voor het volgen van onze BHV-herhaling. Neem dan voor inschrijving contact met ons op.

Onze trainingslocaties

Je kunt onze BHV-herhaling volgen op één van onze 70+ locaties in Nederland. Zo volgen jouw BHV’ers altijd een training in de buurt!

Trainingslocaties

Training incompany

Meerdere BHV’ers in één organisatie?

Met een training in de eigen werkomgeving kun je inspelen op de veiligheidsrisico’s in een specifieke organisatie. Bij organisaties met meerdere BHV’ers verzorgen wij dan ook graag een cursus op locatie, wel zo makkelijk!

Veelgestelde vragen

Bedrijfshulpverlening, kortweg BHV, is onderdeel van het arbeidsomstandighedenbeleid (arbobeleid) van een organisatie en helpt bij het beheersen van veiligheidsrisico’s. Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) zijn getraind om te hulp te bieden bij calamiteiten en ongelukken op de werkvloer. 

Volgens de Arbowet is iedere werkgever verantwoordelijk voor een adequate BHV-organisatie om succesvol te kunnen handelen bij brandbestrijding, eerste hulp bij een ongeval of evacuatie. Als werkgever ben je dus verplicht tenminste één BHV’er aan te wijzen.

Hoeveel BHV’ers een organisatie nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van je organisatie en de risico’s die spelen in je organisatie.

Onze herhalingstraining is voor iedere BHV’er die eerdere een BHV-opleiding of -herhaling heeft gevolgd. Tot maximaal anderhalf jaar na de training, kun je worden ingeschreven voor onze herhalingstraining. Is het langer geleden, dan kies je voor de BHV-opleiding.

Bij een BHV-opleiding leiden we je op tot bedrijfshulpverlener in je organisatie. We leren je de basis aan en oefenen intensief met de lesstof. Bij de BHV-herhaling herhalen we de basis-lesstof van de BHV-opleiding en gaan we dieper in op de stof. Deze verdieping is ieder jaar anders, waardoor je nooit dezelfde training volgt. Door jaarlijks onze herhalingstraining te volgen houd je je kennis up-to-date en je vaardigheden op peil.

Heb je in het voorgaande jaar al een BHV-opleiding of BHV-herhaling gevolgd bij ons? Dan schrijf je je in voor een BHV-herhalingstraining. Is dit de eerste keer, dan volg je eerst een BHV-opleiding.

Je ontvangt van ons lesmateriaal, waaronder het lesboek BHV-opleiding, en een lunch. Na afloop van de training bepaalt onze instructeur of je competent bent en ontvang je een certificaat.

Een BHV-herhaling duurt van 8.30 uur tot 15.00 uur en is inclusief lunch.

Na afloop van de training bepaalt onze instructeur of je competent bent en ontvang je een certificaat. Dit certificaat is 1 jaar geldig. Daarna volg je ieder jaar een herhalingscursus.

Een BHV-herhaling kost € 149,- per persoon (exclusief btw).

Wil je een training verplaatsen of annuleren? Wanneer je bent aangemeld, kun je tot 5 werkdagen voor de training kosteloos verplaatsen of annuleren. Was je niet aanwezig bij de training of wil je binnen 5 werkdagen voor de training verplaatsen of annuleren, dan brengen wij 50% van de kosten in rekening. Zie ook onze Algemene voorwaarden.