Medprevent, dat werkt gezonder

Medische Keuringen

Neem contact op

Zeevaartkeuring bij Medprevent

Bij de medische zeevaartkeuring wordt onderzocht of de kandidaat voldoet aan de keuringseisen voor de zeevaart en of deze zijn of haar functie en verplichte veiligheidstrainingen aan boord van een schip kan uitoefenen.

Bij de keuring wordt gelet op de specifieke werkomstandigheden aan boord, die overigens afhankelijk van het soort schip en vaargebied sterk kunnen variëren. Het werk vertoont onregelmatige fysieke en psychische piekbelastingen en vindt niet zelden plaats in situaties met slecht weer of veel wind, en wisselende koude of warme omstandigheden. Ook kan er afhankelijk van het type schip wordt gewerkt in een min of meer onrustige omgeving met veel achtergrondgeluid en beweging. Ook brengt het werk aan boord een forse lichamelijke belasting met zich mee, waarbij veel traplopen, het manoeuvreren rond obstakels en beperkte bewegingsruimte met soms een ongunstige werkhouding extra belasting van het bewegingsapparaat met zich mee. Al deze factoren zijn ondergebracht in de wet het Keuringsreglement voor de zeevaart 2012.

De keuring is daarbij niet alleen gericht op de medische geschiktheid van het bemanningslid zelf, maar ook op de veiligheid van de overige opvarenden en de andere waterweggebruikers. Voor het inschatten van de veiligheidsrisico’s is het dan ook van groot belang dat de keurend arts goed op de hoogte is van de specifieke werkomstandigheden aan boord. De artsen van Medprevent zijn gecertificeerd om zeevaartkeuring conform regelgeving van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De zeevaartkeuring bestaat uit:

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst, anamnese, biometrie (lichaamsgewicht, lengte en body mass index (BMI), audiogram (onderzoek van het gehoor), visustest, lees en beeldschermtest (40 en 60cm) gezichtsvelden, kleurenzien,  urine onderzoek, longfunctieonderzoek op indicatie, rust-elektrocardiogram (ECG), en een lichamelijk onderzoek.

  • Een vragenlijst;
  • Een anamnese;
  • Biometrie (lichaamsgewicht, lengte en body mass index (BMI);
  • Audiogram (onderzoek van het gehoor), visustest, gezichtsvelden, urineonderzoek, bloedonderzoek, kleurenzien, longfunctieonderzoek op indicatie, rust-elektrocardiogram (ECG);
  • Ergometrie (inspanningstest) om een indruk te krijgen van uw belastbaarheid en conditie;
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek.

De arts bespreekt alle resultaten direct in aansluiting op de onderzoeken. U krijgt dan een seafarer medical certificate mee. De duur van deze keuring is ongeveer 1 – 1,5 uur. De keuring heeft een geldigheid van 2 jaar. De kosten van een zeevaartkeuring zijn € 154,00 (genoemde prijzen zijn exclusief BTW).

Medische keuring bij Medprevent

De zeevaartkeuringen worden uitgevoerd in Joure en Leek. Heeft u nog vragen of speciale vragen? Neem hiervoor contact met ons op. Medprevent is een ISO gecertificeerde Arbodienst waar bedrijfsartsen, sportartsen en keuringsartsen werken.

Aanvraag Keuring

Wilt u een keuring bij ons inplannen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen op werkdagen binnen 24u contact met u op voor een afspraak.

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

"Doordat Medprevent een totaalaanbieder is op het gebied van veiligheid en gezondheid, ze korte lijnen hebben en de mogelijkheid bestaat tot maatwerk, kunnen wij op een efficiënte en effectieve wijze invulling geven aan ons Arbobeleid. Verschillende onderdelen kunnen we naadloos op elkaar aan laten sluiten. Een geconstateerd risico uit de RI&E, kunnen we bijvoorbeeld terug laten komen in de BHV-oefeningen.”

Poeisz supermarkten