Medprevent, dat werkt gezonder

Medische Keuringen

Neem contact op

Rijbewijskeuring bij Medprevent

Heeft u een keuring Groot Rijbewijs nodig, of een CBR rijbewijskeuring als 75-plusser? Dan bent u bij Medprevent aan het juiste adres. Nadat u de gezondheidsverklaring ingevuld heeft op de website van het CBR kunt u bij Medprevent een 75+ keuring aanvragen. Ook doet Medprevent, aangezien het een ISO gecertificeerde Arbodienst is, Groot Rijbewijskeuringen (C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 of D1E). Nadat u de gezondheidsverklaring ingevuld heeft op de website van het CBR kunt u een afspraak inplannen voor een groot rijbewijskeuring.

Het CBR heeft als taak om te beoordelen of iemand lichamelijk en geestelijk in staat is om een motorvoertuig te besturen. De geschiktheidseisen aan de hand waarvan deze beoordeling plaatsvindt, staan in de Regeling Eisen Geschiktheid 2000 (REG2000). De REG2000 is een regeling opgesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De medisch adviseurs van het CBR zijn uitvoerders van deze regeling. De belangrijkste punten vanuit het CBR waar op gelet wordt zijn aandoeningen die van invloed zijn op de rijgeschiktheid zijn en dan met name de aandoeningen die afwijkingen of veranderingen geven op de volgende 5 terreinen: Zien, Denken, Doen, Bewustzijn en Middelengebruik/- misbruik (alcohol, drugs en medicatie).

Het is van belang dat u uw zorgdomeincode meeneemt zodat alles direct digitaal opgestuurd kan worden naar het CBR. Dit versnelt de doorlooptijd en u heeft eerder de uitslag van het CBR binnen.

De rijbewijskeuring bestaat uit:

  • Een visustest, gezichtsvelden;
  • Bloeddrukmeting;
  • Urineonderzoek op glucose.

Daarna gaat u naar de arts. Deze zal met u meerdere vragen doorlopen die betrekking hebben op uw gezondheid en eventuele andere aandoeningen die mogelijk een beperking zouden kunnen geven om een voertuig te kunnen besturen. De geldigheid van een keuring is vaak 5 jaar. De kosten van een CBR rijbewijskeuring zijn € 80,00 (genoemde prijzen zijn exclusief BTW).

Medische keuring bij Medprevent

Bij Medprevent worden op meerdere locaties (Naaldwijk, Joure, Leek, Zwolle en Assen) de medische keuringen en PMO’s uitgevoerd. Verder is het, bij grote aantallen, mogelijk om de medische keuringen of PMO’s op locatie bij u uit te voeren. Neem hiervoor contact met ons op. Medprevent is een ISO gecertificeerde Arbodienst waar bedrijfsartsen, sportartsen en keuringsartsen werken.

Aanvraag Rijbewijs Keuring

Wilt u een keuring bij ons inplannen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen binnen 24u contact met u op voor een afspraak.

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

“Wij ervaren Medprevent als een professionele en deskundige partner op het gebied van verzuim- en arbodienstverlening. Het contact verloopt persoonlijk en laagdrempelig.”

Veiligheidsregio Fryslân