Zon, zee en... BHV: profiteer nu van 10% korting op een BHV-training in de zomerperiode! Bekijk de zomertrainingen hier.

Rijbewijskeuring B

Voor deelname aan het verkeer zijn zowel lichamelijke- als cognitieve functies nodig. Leeftijd, gezondheidsproblemen, medicatie of een beperking kunnen van invloed zijn op je rijgeschiktheid. Tijdens de rijbewijskeuring onderzoeken onze deskundige artsen of jij gezond genoeg bent om een auto te besturen. Het CBR bepaalt vervolgens of jij veilig de weg op kunt!

Tijdsduur

50 minuten

Geldigheid

Leeftijdsafhankelijk

Prijs

€ 88,- (excl. btw)

Waarom?

Veilig deelnemen aan het verkeer

Je kunt alleen een rijbewijs krijgen als je gezond genoeg bent om te rijden. Het CBR beoordeelt aan de hand van de gezondheidsverklaring of je rijgeschikt bent. Soms is er extra medische informatie nodig, bijvoorbeeld door een aandoening, ouderdom of medicijngebruik. Met een rijbewijskeuring onderzoeken we of dit je rijvaardigheid beïnvloed. Resultaten worden direct digitaal naar het CBR gestuurd zodat zij kunnen beoordelen of jij veilig de weg op kunt!

Waar bestaat een rijbewijs keuring B uit?

De rijbewijskeuring B is gericht op het signaleren van aandoeningen die van invloed zijn op de rijgeschiktheid,  vooral op het gebied van: zicht, denken, doen, bewustzijn en middelengebruik of – misbruik. Voor een veilige deelname aan het verkeer is goed zicht en een snel reactievermogen noodzakelijk om geen gevaar op de weg te vormen.

De rijbewijskeuring B bevat:

  • Vragenlijst CBR
  • Anamnese,
  • Biometrie (beperkt),
  • Visustest en gezichtsveldonderzoek,
  • Lichamelijk onderzoek (basis, onderzoek ogen, oriënterend neurologisch onderzoek en oriënterend onderzoek gewrichten),
  • Urineonderzoek.

Na de lichamelijke onderzoeken doorloop je samen met de arts meerdere vragen die betrekking hebben op uw gezondheid en eventuele andere aandoeningen die mogelijk een beperking zouden kunnen geven voor het besturen van een voertuig. De onderzoeksresultaten worden direct digitaal naar het CBR gestuurd, zij beoordelen aan de hand van de aanvullende medische informatie of je rijgeschikt bent.

Belangrijk!

Voor het inplannen van de keuring moet eerst een ‘gezondheidsverklaring’ worden opgestuurd naar het CBR, hierop krijg je bericht van het CBR waarin staat dat je gekeurd dient te worden en ontvang je een ZD-code. Zonder deze code/papieren van het CBR, kunnen onze artsen de keuring niet uitvoeren.

Direct aanvragen ➜