Medprevent, dat werkt gezonder

Medische Keuringen

Neem contact op

Binnenvaartkeuring bij Medprevent

Bent u werkzaam in de Binnenvaart? Dan moet u periodiek een binnenvaartkeuring ondergaan. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft regels opgesteld om vaarbevoegd te zijn om veilig en verantwoord te kunnen werken in de binnenvaart. U heeft een functie met veel verantwoordelijkheden waarbij uw lichaam in een uitstekende staat van gezondheid moet zijn. In de binnenvaart zijn er vaak onregelmatige werktijden, wordt er een grote fysiek inspanning van u verwacht en staat u er vaak alleen voor.

U mag dan ook geen ziekten of aandoeningen hebben die het uitoefenen van uw functie in gevaar brengen. Denk hierbij aan medische ziekten of aandoeningen die te maken hebben met zien, denken, doen, bewustzijn en eventueel middelengebruik of – misbruik (bijvoorbeeld alcohol, drugs en medicatie). De keuring wordt verricht aan de hand van de keuringseisen binnenvaart die vastgelegd zijn in de Binnenvaartregeling en gelden voor de verschillende functies zoals deksman, matroos, stuurman, machinist, schipper en kapitein. Dit zijn keuringen zoals Groot Vaarbewijs, Rijnpatent en Dienstboekje. Na goedkeuring ontvangt de kandidaat een Geneeskundige verklaring binnenvaart conform wet- en regelgeving Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De binnenvaartkeuring bestaat uit:

  • Een vragenlijst;
  • Een anamnese;
  • Visustest, lees- en beeldschermtest, kleurenzien;
  • Urineonderzoek;
  • Biometrie (lichaamsgewicht, lengte en body mass index (BMI);
  • Longfunctieonderzoek op indicatie , rust-elektrocardiogram (ECG)
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek.
    Verder wordt, op basis van een vragenlijst, uw werkvermogen bepaald.

De arts bespreekt alle resultaten direct in aansluiting op de onderzoeken. De duur van deze keuring is ongeveer 1 – 1,5 uur. Onder de 50 jaar dient de keuring eenmalig plaats te vinden. Tussen de 50 en 65 jaar dient de keuring 1 maal per 5 jaar plaats te vinden. Echter, boven de 65 jaar moet het elk jaar. De kosten voor een keuring zijn € 154,00 (genoemde prijzen zijn exclusief BTW).

Medische keuring bij Medprevent

De binnenvaartkeuringen worden op onze locaties in Joure en Leek uitgevoerd. Heeft u speciale wensen? Neem hiervoor contact met ons op. Medprevent is een ISO gecertificeerde Arbodienst waar bedrijfsartsen, sportartsen en keuringsartsen werken.

Aanvraag Keuring

Wilt u een keuring bij ons inplannen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen op werkdagen binnen 24u contact met u op voor een afspraak.

“Een flexibele en toegankelijke manier van werken; zo kennen wij Medprevent. Dankzij deze houding kunnen wij samen maatwerk bieden, altijd optimaal aangepast aan de wensen van de klant en de beschikbare locaties. De trainers hebben veel praktijkervaring en dat merk je tijdens de lessen. Minder zichtbaar, maar heel belangrijk bij een langdurige samenwerking, is het administratieve proces dat zich achter de schermen afspeelt. Ook dit is goed geregeld, waardoor we met elkaar de kwaliteit hoog kunnen houden. Medprevent is een samenwerkingspartner waarop we kunnen bouwen!”

Zadkine Veiligheidsacademie