Zomeractie: profiteer nu van 10% korting op een BHV-training in de zomerperiode! Bekijk de zomertrainingen hier.

Taxikeuring

Voor het rijden in taxi’s en touringcars is een chauffeurskaart taxi verplicht. Om deze te verkrijgen is een medische taxikeuring met geneeskundige verklaring verplicht. Als taxichauffeur ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen veiligheid maar ook voor die van je passagiers, daarom is een goede gezondheid extra belangrijk. Tijdens de taxikeuring onderzoeken onze artsen of je medisch geschikt bent voor het veilig en verantwoord uitvoeren van je functie.

Tijdsduur

45 minuten

Geneeskundige Verklaring Taxi (KIWA)

5 jaar geldig

Prijs

€ 88,- (excl. btw)

Waarom?

Veilig deelnemen aan het verkeer

Om het vak van taxichauffeur uit te oefenen, is een chauffeurskaart taxi verplicht. Hiervoor heb je naast een vakbekwaamheidsdiploma en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geneeskundige verklaring nodig. Daarvoor moet je medisch gekeurd worden. Tijdens de taxikeuring onderzoeken onze deskundige artsen of je medisch geschikt bent voor het veilig en verantwoord deelnemen aan het verkeer als taxichauffeur!

Waar bestaat een taxikeuring uit?

De taxikeuring is gericht op het signaleren van aandoeningen die van invloed zijn op de rijgeschiktheid,  vooral op het gebied van: zicht, denken, doen, bewustzijn en middelengebruik of – misbruik. Voor een veilige deelname aan het verkeer is goed zicht en een snel reactievermogen noodzakelijk om geen gevaar op de weg te vormen.

De taxikeuring bevat:

  • Anamnese,
  • Biometrie (beperkt: bloeddruk en hartfrequentie),
  • Audiogram.
  • Visustest en gezichtsveldonderzoek,
  • Lichamelijk onderzoek (basis, onderzoek ogen, oriënterend neurologisch onderzoek en oriënterend onderzoek gewrichten),
  • Urineonderzoek.

Samen met de arts doorloop je de keuringseisen aan de hand van de meegenomen eigen verklaring (aanvraagformulier KIWA). Na de keuring zal de KIWA lijst worden afgetekend.

Belangrijk!

Neem het ingevulde ‘aanvraagformulier KIWA‘  mee naar de medische taxikeuring. Meer informatie over het aanvragen van een chauffeur kaart en de benodigdheden voor een geneeskundige verklaring vind je hier.

Direct aanvragen ➜