Nieuws

Ús Pompeblêdenhart: project met sc Heerenveen

Geplaatst op 19 september 2022

Op naar een hartveilig Fryslân!

Afgelopen zondag was tijdens de wedstrijd sc Heerenveen-FC Twente in het Abe Lenstra stadion de aftrap van het project Ús Pompeblêdenhart. Met dit project wil sc Heerenveen bijdragen aan een dekkend reanimatienetwerk en een hartveilig Fryslân. Een initiatief dat wij enorm toejuichen en we zijn dan ook blij samenwerkingspartner te zijn in dit project!

De rode ‘pompeblêden’ waarnaar de titel van het project is vernoemd zijn symbolisch voor Friesland én kenmerkend voor sc Heerenveen als voetbalclub. Door sommige mensen worden de Friese pompeblêden wel gezien als ‘hartjes’. Vandaar de koppeling met dit project: we onderstrepen het belang van een hartveilig Fryslân.

Belang van een groot reanimatienetwerk

Zo snel mogelijk handelen bij hartfalen is van levensbelang. Hoe meer mensen weten hoe ze moeten reanimeren en een AED kunnen inzetten, hoe kleiner we de kans maken op overlijden of langetermijnschade bij het slachtoffer:

In september hebben staf en spelers van sc Heerenveen, evenals een aantal amateurvoetbalclubs,  een training van Medprevent gevolgd, waarin onze instructeurs leren hoe je onmiddellijk kunt handelen in geval van hartfalen. Je oefent met een reanimatiepop hoe je borstcompressies en mond-op-mondbeademing geeft en leert met een trainings-AED hoe je een AED inzet bij een reanimatie.

Onze hogere veiligheidskundige Jurjen de Boer benadrukte in sc Heerenveen tv hoe belangrijk het is dat zoveel mogelijk mensen bekwaam zijn in reanimeren. Ook zie je hier een impressie van de trainingen van staf en selectie:

Kosteloos leren reanimeren als seizoenkaarthouder

Bij dit project kunnen seizoenkaarthouders die belangstelling hebben vanaf medio oktober kosteloos een reanimatietraining volgen bij een van onze instructeurs. De trainingen ’s avonds plaats (19.00-21.00 uur) in het Abe Lenstra stadion. Een ontzettend leerzame avond!

Recenter bericht
»

Gerelateerde berichten

Misschien vind je dit ook interessant