U21-1 EHBO Onderweg (code 95)

Onze training U21-1 EHBO Onderweg (code 95) is speciaal voor beroepschauffeurs. Om je vakbekwaamheid te verlengen moet je als vrachtwagen- of buschauffeur verplicht nascholing volgen, oftewel code 95. Met code 95 kun je dus als chauffeur aantonen dat je beroepsmatig een vrachtauto of bus mag besturen.

Cursusduur

08:30 - 16:30 uur

Inclusief koffie/thee en lunch

+ lesmateriaal, literatuur, certificaat en registratie bij CBR

Prijs

€ 214,- (excl. btw)

Bestuur je als beroepschauffeur een vrachtauto of bus, óf wil je beroepschauffeur worden, dan moet je de basiskwalificatie code 95 halen. Om code 95 te laten bijschrijven op je rijbewijs volg je nascholing, bijvoorbeeld onze training U21-1 EHBO Onderweg. Rond je de training met positief gevolg af, dan ontvang je 7 punten die wij registreren bij het CBR. Iedere vijf jaar verleng je je code 95 door nascholing te volgen voor in totaal 35 punten.

Waarom?

Veilig vervoer op de weg

Zonder een geldige code 95 mag je als beroepschauffeur niet werken. Met code 95 op je rijbewijs toon je aan dat je vakbekwaam bent. Code 95 is een verplichte Europese richtlijn voor het beroepsmatig besturen van voertuigen waarvoor een rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) vereist is.

Dáárom Arbodienst Medprevent: onze aanpak

Onze training is onderscheidend door het onderdeel brandbestrijding in de training. Dit onderdeel is een waardevolle toevoeging op de reguliere onderdelen behorend bij eerste hulpverlening. Brandbestrijding in en rondom het voertuig kan immers schade en letsel voorkomen en/of beperken, of zelfs levens redden. Net als onze trainingen bedrijfshulpverlening richten wij ons tijdens de training U21-1 EHBO Onderweg op levensreddende eerste hulp en brandbestrijding, met speciale aandacht voor de code 95.

Wat leer je bij ons?

Tijdens de training U21-1 EHBO Onderweg komen verschillende modules aan bod en trainen cursisten samen met onze instructeur vaardigheden op het gebied van levensreddende eerste hulp, brandbestrijding en omgang met hulpverleningsdiensten. Cursisten leren tijdens de opleiding meer over onder andere:

 • Letten op eigen en andermans veiligheid
 • Levensreddend handelen
 • Verbandleer en hulpmiddelen
 • Reanimatie inclusief AED
 • Stabiele zijligging
 • Vervoer over korte afstand
 • Brand en brandbestrijding in en rondom het voertuig (met blusoefening)
 • Alarmering van en omgang met hulpverleningsdiensten

Inschrijven

Met een training U21-1 EHBO Onderweg (code 95) kun je snel handelen bij calamiteiten.

Beroepschauffeurs kunnen gemakkelijk en snel ingeschreven worden voor een training U21-1 EHBO Onderweg in de buurt!

Voordelen van onze training U21-1 EHBO Onderweg voor code 95

 • In 1 dag nascholing voor code 95, mét registratie bij CBR
 • Instructeurs met ruime ervaring
 • Voldoende ruimte voor praktijkoefeningen
 • Sluit aan bij het werk en opleidingsbehoefte van chauffeurs
 • Trainingen door heel Nederland
Voor wie?

Onze training U21-1 EHBO Onderweg is voor iedere chauffeur die beroepsmatig een voertuig bestuurt waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is en die verplichte nascholing moet volgen voor de aanduiding code 95 op het rijbewijs. Deze aanduiding wordt achter een voertuigcategorie op de achterkant van je rijbewijs geplaatst. Iedere 5 jaar moet je je code 95 verlengen en 35 uur (35 punten) nascholing volgen. Onze training U21-1 EHBO Onderweg levert je 7 punten op. Je kennis en vaardigheden als BHV’er houd je op peil met onze jaarlijkse BHV-herhaling.

Onze trainingslocaties

Je kunt onze training U21-1 EHBO Onderweg (code 95) volgen op één van onze 11 locaties in heel Nederland. Zo vind je altijd een training in de buurt!

Trainingslocaties
Medische keuring voor beroepschauffeurs

Deelnemen aan het verkeer vereist een goede mentale en fysieke gezondheid om geen gevaar te vormen voor je jezelf of een ander. Moet je als beroepschauffeur medisch gekeurd worden? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Tijdens de medische chauffeurskeuring onderzoeken onze deskundige artsen of je medisch geschikt bent om te werken als beroepschauffeur.

Chauffeurskeuring

Training incompany

Meerdere beroepschauffeurs in één organisatie?

Met een training in de eigen organisatie kun je inspelen op de veiligheidsrisico’s in specifieke (verkeers)situaties. Bij organisaties met meerdere beroepschauffeurs verzorgen wij dan ook graag een training op locatie, wel zo praktisch!

Minimaal 4 personen en maximaal 10 personen per training

Veelgestelde vragen

Onze training U21-1 EHBO Onderweg (code 95) is speciaal voor beroepschauffeurs. Om je vakbekwaamheid te verlengen moeten je als vrachtwagen- of buschauffeur verplicht nascholing volgen, oftewel code 95. Met code 95 kun je dus als chauffeur aantonen dat je beroepsmatig een vrachtauto of bus mag besturen. Tijdens de training U21-1 EHBO Onderweg komen verschillende modules aan bod, zoals levensreddende eerste hulp, brandbestrijding en omgang met hulpverleningsdiensten.

Code 95 is een verplichte Europese richtlijn voor het beroepsmatig besturen van voertuigen waarvoor een rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) vereist is. Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de Europese Unie en beroepschauffeurs die in de Europese Unie werkzaam zijn. Code 95 wordt achter een voertuigcategorie op de achterkant van het rijbewijs geplaatst.

Ja, zonder een geldige code 95 op je rijbewijs mag je als beroepschauffeur niet werken. Met code 95 op je rijbewijs toon je aan dat je vakbekwaam bent als beroepschauffeur.

De Europese richtlijn Vakbekwaamheid, in Nederland code 95, is in 2009 geïntroduceerd om het aantal verkeersongevallen terug te dringen en zou moeten leiden tot betere verkeersveiligheid. Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de Europese Unie en beroepschauffeurs die in de Europese Unie werkzaam zijn. 

Net als onze BHV-trainingen bestaat deze training naast het onderdeel levensreddende eerste hulp uit een onderdeel brandbestrijding. Brandbestrijding is een waardevolle toevoeging voor beroepschauffeurs, omdat brandbestrijding in en rondom het voertuig schade en letsel kan voorkomen en/of beperken, of zelfs levens kan redden. Tijdens de training doe je daarom ook een blusoefening. 

Na afloop van de training bepaalt onze instructeur of je competent bent en ontvang je naast een certificaat 7 nascholingspunten. De 7 punten die je ontvangt voor je nascholing registreren wij bij het CBR.

Iedere 5 jaar moet je je code 95 verlengen en 35 uur (35 punten) nascholing volgen. Je kunt ervoor kiezen om onze training U21-1 EHBO Onderweg te volgen. Deze training levert je 7 punten op (7 uren nascholing). Je mag onze training maximaal 2 keer per 5 jaar volgen. 

Iedere 5 jaar moet je je code 95 verlengen en 35 uur (35 punten) nascholing volgen. Onze training U21-1 EHBO Onderweg levert je 7 punten op (7 uren nascholing).

Je mag onze training U21-1 EHBO Onderweg maximaal 2 keer per 5 jaar volgen voor de in totaal 35 punten nascholing. Onze training levert je 7 punten op. Dit betekent dat je in totaal 14 van de 35 punten per 5 jaar van Arbodienst Medprevent kan krijgen. Slechts 1 nascholingstraining van maximaal 7 punten mag je 2 keer volgen in een nascholingscyclus van 35 punten.

Na afloop van onze training ben je gecertificeerd BHV’er. Je BHV-certificaat is 1 jaar geldig en verleng je jaarlijks door onze BHV-herhaling te volgen.

Onze training U21-1 EHBO Onderweg is voor iedere chauffeur die beroepsmatig een voertuig bestuurt waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is en die verplichte nascholing moet volgen voor de aanduiding code 95 op het rijbewijs. 

De 7 punten die je ontvangt na het volgen van onze training U21-1 EHBO Onderweg registreren wij voor je bij het CBR.

Nee, voor het bijschrijven van code 95 op een geldig rijbewijs heb je geen Gezondheidsverklaring (CBR) nodig. Je vraagt dan een vervangend rijbewijs aan en deze behoudt dan de oorspronkelijke verloopdatum. Wil je je rijbewijs als beroepschauffeur verlengen, dan heb je wél een Gezondheidsverklaring nodig. 

Je ontvangt van ons lesmateriaal, waaronder een lesboek, en een lunch. Na afloop van de training bepaalt onze instructeur of je competent bent en ontvang je een certificaat. De 7 punten die je ontvangt voor je nascholing registreren wij bij het CBR.

Een training U21-1 EHBO Onderweg duurt van 8.30 uur tot 16.30 uur en is inclusief lunch.

Een training U21-1 EHBO Onderweg kost € 214,- per persoon (exclusief btw).

Wil je een training verplaatsen of annuleren? Wanneer je bent aangemeld, kun je tot 5 werkdagen voor de training kosteloos verplaatsen of annuleren. Was je niet aanwezig bij de training of wil je binnen 5 werkdagen voor de training verplaatsen of annuleren, dan brengen wij 50% van de kosten in rekening. Zie ook onze Algemene voorwaarden.