Rianne over haar baan bij arbodienst Medprevent

Nieuwsgierig naar het leven buiten de topsport!

Mijn naam is Rianne de Vries en ik ben 32 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend in Akkrum op een oude woonboerderij, met een hond en een paar schapen erbij. De afgelopen 11 jaar was ik actief als professioneel shorttrackster en vloog ik de hele wereld over voor wedstrijden. Mijn mooiste prestatie was dat ik Europees kampioen werd op de 500 meter en ik ben meerdere keren Europees- en wereldkampioen geworden op de Relay. Tijdens mijn professionele schaatscarrière ben ik een aantal keer op de olympische spelen geweest. Dat was heel bijzonder om mee te maken.

Het beroep van een topsporter is helaas geen baan voor het leven en ik werd nieuwsgierig naar het leven buiten de topsport. Na een periode van oriënteren en uitvinden welk werk bij mij past ben ik via Topsport Noord in contact gekomen met Arbodienst Medprevent:

“Het klikte gelijk toen ik het kantoor binnenliep. Ik voel mij hier welkom en ik krijg de ruimte om mezelf verder te ontwikkelen.”

Sinds 1 augustus ben ik aan het werk bij arbodienst Medprevent in een geheel nieuwe functie: training-, coaching- en evenementencoördinator. Binnen deze functie ga ik me onder andere bezighouden met het opzetten van vitaliteitstrainingen en het organiseren van evenementen.

“De ervaringen die ik heb opgedaan in de topsport wil ik graag inzetten tijdens mijn werk!”

Naast mijn baan bij arbodienst Medprevent ben ik onderdeel van het begeleidingsteam van de langebaanploeg Development Team Fryslân. Hierbij heb ik een coachende rol en krijg ik de mogelijkheid om mijn kennis en ervaringen over te brengen op jonge sporters die aan het begin van hun carrière staan. Deze rol sluit goed aan bij mijn nieuwe functie, mijn ervaringen met het coachen van de schaatsploeg zijn ook toe te passen in het bedrijfsleven.

Foto: Shapevisions

Mijn hobby is nog steeds sporten, want dat verveelt nooit!

Thuis heb ik een ruimte om mijn krachttraining te doen én ik heb sinds kort een kick bike, dat is een step met een groot voorwiel en klein achterwiel. Tijdens een trainingskamp waarbij ik uit mijn comfortzone werd gehaald, heb ik een deel van het pieter pad gestept en dat vond ik zo leuk dat ik nu een eigen kick bike heb. Ik houd van buiten en op het water zijn en natuurlijk klussen in en om ons huis, want er is nog genoeg te doen aan onze oude boerderij. Er is een uitdrukking; koop een boerderij en je bent nooit meer vrij. Het klopt misschien wel, maar zo ervaar ik het gelukkig niet!

Ik ben heel gemotiveerd om mijn steentje bij te kunnen dragen en hopelijk zie of spreek ik je snel!

Groetjes, Rianne