Medprevent, dat werkt gezonder

Ploegleider BHV

Het doel van de cursus Ploegleider BHV is het opleiden van de deelnemers zodat ze in staat zijn om leiding te geven aan de bedrijfshulpverleners tijdens de volgende activiteiten:

– Verkenning
– Ontruiming
– Brandbestrijding
– Redding
– Schadebeperking
– Alarmering
– Communicatie
– Gewondenverzorging en -transport

Trainingsinhoud

Bij de opleiding wordt uiteraard zoveel mogelijk rekening gehouden met de branche of sector waarin de deelnemers werkzaam zijn. Tijdens de cursus Ploegleider BHV zal onder andere aandacht worden besteed aan:

– Aansturen van de BHV-organisatie
– Samenwerken met externe hulpdiensten
– Voorbereiding van de inzet van de BHV-ploeg
– Oefenen met de BHV-ploeg
– Coördineren van hulpverlening
– Verbindingen en communicatie
– Beoordelen van de veiligheidssituatie van de locatie
– Beheren en controleren van middelen die de ploeg ter beschikking staan
– Evalueren en rapporteren van inzet en oefeningen

De cursus bestaat uit:
– Theorie
– Praktijk
– Thuisopdracht

Toelatingseisen

Om de opleidingscursus Ploegleider BHV te mogen volgen, moet men in het bezit zijn van het diploma basis BHV. Om de Opfriscursus Ploegleider BHV te mogen volgen, dient u in het bezit te zijn van een geldig Ploegleider BHV certificaat.

Na het volgen van de cursus Ploegleider BHV is men in staat om tijdens incidenten binnen het bedrijf op de juiste wijze leiding te geven aan de bedrijfshulpverlening en samen te werken met de externe hulpdiensten. De cursus en het examen voldoen aan laatste wet- en regelgeving. Cursisten ontvangen het certificaat, wanneer de examenonderdelen met een voldoende zijn afgesloten. De cursus zal plaatsvinden bij minimaal 6 en maximaal 12 personen. De cursus kan zowel incompany als via open inschrijving gevolgd worden. Hieronder de beschikbare cursussen via open inschrijving:

CURSUSDATA:

2-daagse Opleiding Ploegleider BHV
27-09-2021 + 11-10-2021
€ 425,00 p.p.
BCN Rotterdam – Capelle aan den IJssel

2-daagse Opleiding Ploegleider BHV
24-11-2021 + 08-12-2021
€ 425,00 p.p.
BCN Utrecht – Utrecht

Incompany

Medprevent is ook uw partner voor het organiseren van een incompany cursus Ploegleider BHV. Op deze manier kan de cursus volledig afgestemd worden op de situatie binnen uw organisatie. De invulling van de cursus is maatwerk. Als u interesse heeft in een incompany cursus Ploegleider BHV brengen wij graag een offerte uit!

Voor het bespreken van uw wensen en alle mogelijkheden staan wij u graag te woord! Neem contact met ons op via 0513-466217 of via info@medprevent.nl.

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

"Onze medewerkers ervaren de op maat gesneden, incompany BHV trainingen als zeer prettig en leerzaam. De jaarlijkse medische keuringen worden op professionele wijze uitgevoerd en zijn gericht op de voor ons relevante aspecten."

Instituut voor Hyperbare Geneeskunde