Medprevent, dat werkt gezonder

Ploegleider BHV

Het doel van de cursus Ploegleider BHV is het opleiden van de deelnemers zodat ze in staat zijn om leiding te geven aan de bedrijfshulpverleners tijdens de volgende activiteiten:

– Verkenning
– Ontruiming
– Brandbestrijding
– Redding
– Schadebeperking
– Alarmering
– Communicatie
– Gewondenverzorging en -transport

Trainingsinhoud

Bij de opleiding wordt uiteraard zoveel mogelijk rekening gehouden met de branche of sector waarin de deelnemers werkzaam zijn. Tijdens de cursus Ploegleider BHV zal onder andere aandacht worden besteed aan:

– Aansturen van de BHV-organisatie
– Samenwerken met externe hulpdiensten
– Voorbereiding van de inzet van de BHV-ploeg
– Oefenen met de BHV-ploeg
– Coördineren van hulpverlening
– Verbindingen en communicatie
– Beoordelen van de veiligheidssituatie van de locatie
– Beheren en controleren van middelen die de ploeg ter beschikking staan
– Evalueren en rapporteren van inzet en oefeningen

De cursus bestaat uit:
– Theorie
– Praktijk
– Thuisopdracht

Toelatingseisen

Om de opleidingscursus Ploegleider BHV te mogen volgen, moet men in het bezit zijn van het diploma basis BHV. Om de Opfriscursus Ploegleider BHV te mogen volgen, dient u in het bezit te zijn van een geldig Ploegleider BHV certificaat.

Na het volgen van de cursus Ploegleider BHV is men in staat om tijdens incidenten binnen het bedrijf op de juiste wijze leiding te geven aan de bedrijfshulpverlening en samen te werken met de externe hulpdiensten. De cursus en het examen voldoen aan laatste wet- en regelgeving. Cursisten ontvangen het certificaat, wanneer de examenonderdelen met een voldoende zijn afgesloten. De cursus zal plaatsvinden bij minimaal 6 en maximaal 12 personen. De cursus kan zowel incompany als via open inschrijving gevolgd worden. Hieronder de beschikbare cursussen via open inschrijving:

CURSUSDATA:

2-daagse Opleiding Ploegleider BHV
12-09-2022 + 26-09-2022
€ 425,00 p.p.
La Place De Meern – De Meern

1-daagse Herhaling Ploegleider BHV
04-10-2022
€ 219,00 p.p.
La Place De Meern – De Meern

2-daagse Opleiding Ploegleider BHV
03-11-2022 + 17-11-2022
€ 425,00 p.p.
BCN Rotterdam – Capelle aan den IJssel

Incompany

Medprevent is ook uw partner voor het organiseren van een incompany cursus Ploegleider BHV. Op deze manier kan de cursus volledig afgestemd worden op de situatie binnen uw organisatie. De invulling van de cursus is maatwerk. Als u interesse heeft in een incompany cursus Ploegleider BHV brengen wij graag een offerte uit!

Voor het bespreken van uw wensen en alle mogelijkheden staan wij u graag te woord! Neem contact met ons op via 0513-466217 of via info@medprevent.nl.

"Doordat Medprevent een totaalaanbieder is op het gebied van veiligheid en gezondheid, ze korte lijnen hebben en de mogelijkheid bestaat tot maatwerk, kunnen wij op een efficiënte en effectieve wijze invulling geven aan ons Arbobeleid. Verschillende onderdelen kunnen we naadloos op elkaar aan laten sluiten. Een geconstateerd risico uit de RI&E, kunnen we bijvoorbeeld terug laten komen in de BHV-oefeningen.”

Poeisz supermarkten