Medprevent, dat werkt gezonder

Medische Keuringen

Neem contact op

Medische duikkeuring bij Medprevent

Medprevent heeft jaren lange ervaring met het keuren van beroepsduikers: de medische duikkeuring. Duiken stelt zware eisen aan het lichaam. Het is vaak zwaar werk met onregelmatige werktijden, in een omgeving die veel eist van het lichaam.

Het klinkt misschien vreemd, maar: voor een beroepsduiker komt het duiken eigenlijk op de tweede plaats. Een beroepsduiker werkt onder water, daar wordt hij voor betaald. Het duiken is eigenlijk alleen maar een manier om op de werkplek te komen en daar te kunnen blijven. Duiken moet natuurlijk goed en veilig gebeuren, maar het gaat om het werk, er moet een werk geleverd worden onder bijzondere omstandigheden. Duiken geeft een forse extra belasting op hart en longen. Ook moet het keel-, neus- en oorgebied goed functioneren en mogen er geen neurologische klachten zijn. Ook moet het bewegingsapparaat optimaal functioneren om het extra gewicht van duikapparatuur mee te nemen maar ook om onder water op soms grote diepte arbeid te kunnen leveren. Het zal dan ook duidelijk zijn dat een beroepsduiker een uitzonderlijk goede gezondheid en conditie moet hebben. In- en periodieke keuringen worden gedaan volgens de eisen die gesteld worden door onder andere het Nationaal Duik Centrum (NDC), de Health Safety Executive (HSE) en het European Diving Technical Committee (EDTC).

De medische duikkeuring bestaat uit:

  • Een vragenlijst;
  • Een anamnese;
  • Vragenlijst over werkvermogen
  • Biometrie (lichaamsgewicht, lengte en body mass index (BMI);
  • Audiogram (onderzoek van het gehoor), visustest, gezichtsvelden, kleurenzien, urineonderzoek, bloedonderzoek, longfunctieonderzoek, rust-elektrocardiogram (ECG);
  • Ergometrie (inspanningstest) om een indruk te krijgen van uw belastbaarheid en conditie;
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek.
    Verder wordt, op basis van een vragenlijst, uw werkvermogen bepaald.

De geldigheid van de beroepsduikkeuring is 1 jaar. De kosten voor een eerste keuring (inkeuring) bij beroepsduiken zijn € 405,00. De kosten voor een periodieke beroepsduikkeuring zijn € 300,00 (genoemde prijzen zijn exclusief BTW).

Medische duikkeuring bij Medprevent

Bij Medprevent worden op meerdere locaties (Rotterdam, Lippenhuizen, Groningen en Hoogeveen) de medische keuringen en PMO’s uitgevoerd. Verder is het, bij grote aantallen, mogelijk om de medische keuringen of PMO’s op locatie bij u uit te voeren. Neem hiervoor contact met ons op. Medprevent is een ISO gecertificeerde Arbodienst waar bedrijfsartsen, sportartsen en keuringsartsen werken.

Aanvraag Keuring

Wilt u een keuring bij ons inplannen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen binnen 24u contact met u op voor een afspraak.

‘‘Onze ervaring met Medprevent is dat het bedrijf en instructeurs flexibel en doelgericht meedenken om aan de wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen.‘‘

Dolfinarium