Zomeractie: profiteer nu van 10% korting op een BHV-training in de zomerperiode! Bekijk de zomertrainingen hier.

Mohammed over zijn nieuwe uitdaging bij Arbodienst Medprevent

Lesgeven zit in mijn bloed

Mijn naam is Mohammed en ik ben 39 jaar. Ik ben geboren in Nineve, Irak, en kom uit een gezellige familie met een vader die dierenarts is en een moeder die werkt als hbo-verpleegkundige. Ik heb twee broers en twee zussen.

In Irak ben ik gespecialiseerd als algemeen hoger docent verpleegkunde. Deze weg ben ik ingeslagen toen ik 18 jaar oud was. Ik had een geweldige relatie met mijn opa, maar helaas werd hij ziek. Tijdens zijn ziekbed zorgde ik voor hem en dit heeft mij gemotiveerd om een studie in de richting van verpleegkunde te gaan volgen. In 2007 heb ik mijn wo-bachelor Spoedeisende hulp verpleegkunde behaald met een first class honour degree. Vervolgens behaalde ik in 2009 de wo-master Verpleegkunde aan de Valparaiso University in Indiana (VS).

Ik heb veel professionele trainingen en diploma’s in de richting van gezondheidszorg behaald. In 2014 kreeg ik de kans om een promotietraject (PhD) te starten aan de universiteit van York in het Verenigd Koninkrijk, maar vanwege mijn persoonlijke leven ben ik gestopt met deze opleiding. Intussen had ik namelijk mijn grote liefde, mijn Nederlandse vrouw, ontmoet en ben ik met haar getrouwd. We hebben drie mooie en grappige zoons gekregen. Voor hen besloot ik om naar Nederland te komen.

“Elk nieuw begin kent uitdagingen, maar niets is onmogelijk!”

In 2017 kwam ik naar Nederland en begon mijn nieuwe reis hier. De eerste uitdaging was de taal. Gelukkig heb ik dit inmiddels een beetje onder de knie. Nederlandse taal is niet zó moeilijk hoor! Corona was een andere uitdaging. Mijn diploma’s werden erkend in Nederland als docent Hogere gezondheidszorg, waardoor ik aan de slag kon als EHBO-instructeur bij het Nederlandse Rode Kruis.

Wel bleek het lastig om hier aan de slag te gaan als docent Verpleegkunde; dit zou mij nog veel opleidingsjaren en stage kosten. Eind 2022 had ik het geluk dat Arbodienst Medprevent op mijn pad kwam. De visie, missie en boodschap van deze organisatie past goed bij mijn eigen filosofie en motivatie. Arbodienst Medprevent zet zich immers veel in voor een veilige en gezonde werk- en leefomgeving.

“Werken met verschillende groepen mensen en culturen geeft mij motivatie.”

Bij Arbodienst Medprevent ben ik nu werkzaam als BHV-instructeur. Ik vind het fijn dat ik hier veel hulp en ondersteuning krijg: van de directie en managers, tot de backoffice en mijn collega-instructeurs. Ik liep een tijd met collega’s mee om in te werken en inmiddels heb ik al verschillende trainingen verzorgd. Het is mijn eerste officiële baan in Nederland en ik ben druk bezig om mijzelf verder te ontwikkelen. Het is mijn doel tijdens een training om een professionele en stabiele les te geven, en mijn kennis te delen met cursisten. Zonder begeleiding van Arbodienst Medprevent was dit niet gelukt en ik ben dan ook dankbaar voor deze kans!

Zorgen en hulp bieden zijn mijn passie en werken met verschillende groepen mensen en culturen geeft mij motivatie. Ik leer van alles en iedereen. Lesgeven zit in mijn bloed en daar kan ik altijd mijn ei in kwijt.

Wie weet tot bij een training!

Met vriendelijke groet,

Mohammed