Artikel

PMO: een kans om beroertes te voorkomen!

Geplaatst op 27 oktober 2023

Van het ene op het andere moment niet meer kunnen praten of lopen, laat staan werken; het is moeilijk voor te stellen, maar het kan de realiteit zijn na een beroerte. 

Een beroerte is een plotselinge onderbreking van de bloedstroom naar de hersenen, waardoor hersencellen niet genoeg zuurstof krijgen en kunnen afsterven. Dit kan leiden tot hersenschade of zelfs de dood. In ieder geval heeft een beroerte vaak ernstige zichtbare en onzichtbare gevolgen en grote consequenties voor je dagelijks leven én carrière. 

De kans dat een beroerte jou, je medewerkers of een collega treft is aanwezig. Toch is er goed nieuws: 90% van de beroertes is te voorkomen door rekening te houden met enkele risicofactoren die we op tijd kunnen signaleren en waar we iets aan kunnen doen! Een preventief medisch onderzoek, oftewel PMO, is een effectief hulpmiddel om deze risicofactoren te identificeren en aan te pakken.

Het PMO bestaat uit een aantal medische onderzoeken waarin de risicofactoren voor een beroerte – als deze aanwezig zijn – naar voren komen. Denk hierbij aan een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte, diabetes, hartritmestoornissen, roken en overgewicht. De gesignaleerde risicofactoren kunnen vervolgens worden aangepakt, wat kan helpen om de kans op een beroerte te verkleinen en de levenskwaliteit van werknemers te verbeteren. Meer informatie over de risicofactoren is te vinden op website van WSO.


Voordelen deelnemen aan PMO voor werknemers

Door deelname aan de medische onderzoeken krijg je inzicht in je gezondheid. Als er risicofactoren worden gesignaleerd, krijg je advies en aanwijzingen om de risicofactoren te verkleinen. Dit kan bijvoorbeeld door medicijnen te nemen, veranderingen in je leefstijl of een combinatie van beide. Het PMO is een kans om erachter te komen waar je nu staat én om je gezondheid te verbeteren. 

Voordelen aanbieden PMO voor werkgevers

Gezondheid van je werknemers is niet alleen belangrijk voor henzelf, maar ook voor je organisatie. Door gezondheidsrisico’s op tijd te signaleren en werknemers te helpen gezond te leven, kun je ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid beperken. Dit leidt tot minder verzuim, een hogere betrokkenheid en dus tot een gezondere organisatie. 

Kunnen wij je helpen?

Het aanbieden van en deelnemen aan een PMO is een investering in de gezondheid en het welzijn van jezelf, je werknemers én je organisatie! Wij helpen je graag bij het samenstellen en aanbieden van een preventief medisch onderzoek in jouw organisatie. Zodat je een PMO kunt kiezen dat aansluit bij de behoeften van jouw werknemers en organisatie. Start vandaag nog met het verbeteren van de gezondheid in je organisatie!

PMO aanvragen
Ouder bericht
«
Recenter bericht
»

Gerelateerde berichten

Misschien vind je dit ook interessant