Samen veilig & gezond

Jij bent de specialist als het gaat om jouw organisatie. Wij op het gebied van gezond en vitaal werken. Samen creëren we een fijne en gezonde werksituatie, een effectief verzuimbeleid en voorkomen we ‘onnodig’ verzuim!

In 3 stappen naar minder verzuim

Samen met je werknemers bouw je aan een succesvolle organisatie! Het is daarom belangrijk dat je werknemers gezond zijn en blijven om uitval te voorkomen. Een zieke werknemer kost gemiddeld €250,- tot €400,- per dag en brengt een hoop ‘extra’ verplichtingen met zich mee. Onze arbodeskundigen helpen jou bij de focus op duurzaam herstel én het verlagen van verzuim in 3 stappen:

Stap 1

Jij houdt de regie

Als werkgever speel jij een cruciale rol als het gaat om verzuim in je organisatie. Jij bent de specialist als het gaat om jouw werknemers en draagt de verantwoordelijkheid voor het verzuimbeleid. Hierdoor heb jij meer invloed op het re-integratieproces en creëer je betrokkenheid bij je werknemers.

Verzuim is een complexe uitdaging waarin wettelijke verplichtingen, emoties en uiteenlopende belangen een rol spelen. Onze ervaren arboprofessionals hebben de kennis, ervaring en het juiste netwerk om jou hierbij te helpen.

Samen werken we aan een duurzaam herstel.

Stap 2

Wij zijn er om jou te helpen!

Het uitvallen van een werknemer betekent niet alleen verlies aan arbeidscapaciteit maar brengt ook extra plichten en werk met zich mee. Ieder ziekteproces is anders, waardoor er vaak maatwerk en soms specifieke interventies nodig zijn.

Daarom helpen wij je vanaf dag 1 bij je rol als casemanager. Je kunt op ons rekenen als vast aanspreekpunt die met je meedenkt, de juiste kerndeskundige binnen het verzuimproces kan betrekken en passend advies kan geven over juridische mogelijkheden, gespreksvormen en re-integratie.

Samen voldoen we aan alle wettelijke verplichtingen!

Stap 3

Samen de focus op duurzame inzetbaarheid

Veilig en gezond weer aan het werk is het doel, maar re-integratie moet geen tijdelijke oplossing zijn. Door verder te zoeken naar achterliggende oorzaken helpen wij jou om het verzuimpercentage structureel te verlagen,

Hierbij gaan we samen dieper in op risicofactoren zoals arbeidsomstandigheden, de werkdruk en de balans tussen werk én privé. Want wij geloven dat een integraal Arbo- en verzuimbeleid de gezondheidsrisico’s en het ziekteverzuim vermindert.

Samen gezond en vitaal tot aan je pensioen!