Motorcrosskeuring

Om deel te kunnen nemen aan de nationale of internationale motorsport moet je over een licentie van de KNMV beschikken. Coureurs die een EK- of WK-(dag)licentie willen aanvragen dienen daarvoor verplicht medisch gekeurd te worden. Voor alle andere coureurs is een medische keuring niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Tijdens de motorcross keuring onderzoeken onze artsen of je veilig deel kunt nemen aan de verschillende onderdelen van de motorsport.

Tijdsduur

50 minuten

Geldigheid

3 jaar

Prijs

€ 83,- (excl. btw)

Waarom?

Veilig racen op het circuit

Voor het besturen van een motor zijn zowel lichamelijke- als cognitieve functies nodig om geen gevaar voor jezelf of een ander te vormen. Zeker wanneer je over het circuit vliegt en risico’s neemt om als eerste over de finish te komen. Goed zicht en een snel reactievermogen zijn essentieel om deze sport veilig te kunnen beoefenen. Om te mogen crossen op een motorcross circuit is een licentie verplicht. Soms moet je daarvoor medisch gekeurd worden. Tijdens de medische motorcross keuring onderzoeken onze artsen of jij medisch gezien veilig het circuit op kan.

Waar bestaat een motorcross keuring uit?

Binnen de autocross keuringen voor de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) wordt onderscheid gemaakt tussen de medische keuring voor een nationale licentie en een internationale licentie. Voor de internationale licentie geldt ook een onderscheid tussen de keuring voor keurlingen onder én boven de 45 jaar. 

De motorcross keuring bestaat uit:

  • Anamnese,
  • Biometrie,
  • Audiogram,
  • Visustest*, kleurenzien* en gezichtsveldonderzoek,
  • Geurtest*,
  • Urineonderzoek,
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek.

Duur: 50 minuten Prijs: €83,- per persoon

Na afloop van de keuring krijg je het ingevulde en ondertekende KNMV medisch keuringsformulier direct mee. Dit formulier dient zelf meegenomen te worden door de keurling. Onze medische motorcross keuringen worden uitgevoerd volgens de eisen die gesteld worden door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging.

Direct aanvragen ➜

* Dit onderdeel vindt alleen plaats bij de eerste medische motorcross keuring