Zon, zee en... BHV: profiteer nu van 10% korting op een BHV-training in de zomerperiode! Bekijk de zomertrainingen hier.

“Wij willen veiligheid continu onder de aandacht houden”

Een school hoort een veilige plek te zijn voor iedereen. Om deze reden vindt Zadkine het ook van groot belang om haar medewerkers, studenten en bezoekers een veilig gevoel te geven en veiligheid continu onder de aandacht te brengen en houden. Een belangrijk onderdeel hierin is de inrichting van de veiligheidsorganisatie binnen Zadkine. Er dienen voldoende medewerkers aanwezig te zijn op iedere locatie, die weten wat er moet gebeuren in het geval van een calamiteit. “Arbodienst Medprevent ontzorgt ons hier al sinds 2014 op een hele prettige wijze in en traint onze medewerkers heel gericht.”

Bij Zadkine vind je 200 mbo-opleidingen in de regio Rotterdam. Dit zijn voltijds trajecten, deeltijdstrajecten, bedrijfstrajecten en ook opleidingen voor volwassenen voor zeer diverse vakgebieden, welke zijn ondergebracht in 12 verschillende colleges die ieder staan voor een vakgebied. De missie van Zadkine is dat ze hopen bij te dragen aan het geluk van hun studenten en ze de grootste kans te bieden op succes bij hun vervolgstap naar een baan of een vervolgopleiding. Persoonlijke groei, innovatie en flexibel op maat staan centraal.  Dit staat erg mooi omschreven in de onderwijsvisie van Zadkine.

De samenwerking tussen Zadkine en arbodienst Medprevent is ontstaan in 2014. Zadkine zocht een aanbieder die hen naast het geven van kwalitatieve BHV- en EHBO-trainingen, ook zou kunnen ontzorgen op administratief gebied. Arjen Janssens, Manager integrale veiligheid van Zadkine: “In dit geval kan er echt gezegd worden dat we er gezamenlijk voor zorgen dat onze veiligheidsorganisatie voldoet aan onze wensen.”

Naast medewerkers van Zadkine en aangesloten organisaties, worden er ook studenten getraind. Jaarlijks worden er in totaal ongeveer 75 EHBO-ers getraind en zelfs zo’n 200 BHV-ers. Deze zijn uiteraard verdeeld over diverse groepen op verschillende momenten door het jaar. Vooraf worden data in een jaarplanning vastgesteld zodat ruim van tevoren duidelijk is wanneer de trainingen gaan plaatsvinden en deelnemers op tijd uitgenodigd kunnen worden.

Arjen Janssens: “Met Medprevent hebben we een partner op het gebied van veiligheid waar we erg blij mee zijn. Wat we belangrijk vinden in de samenwerking is dat het onderlinge contact zeer goed is en dat we heel gemakkelijk met elkaar kunnen schakelen. Ook past de werkwijze van arbodienst Medprevent uitstekend bij onze visie op het gebied van veiligheid op de werkvloer.”