Zon, zee en... BHV: profiteer nu van 10% korting op een BHV-training in de zomerperiode! Bekijk de zomertrainingen hier.

José volgde een training en wilde bij ons komen werken

Ik zag mijzelf dit werk ook doen!

Mijn naam is José Mariëlle Post, ik ben 31 jaar oud en woon samen met mijn drie katten in Noordwolde. Sinds 1 februari ben ik werkzaam bij Arbodienst Medprevent als BHV-instructeur en adviseur. Hiervoor was ik werkzaam in de transport- en personeelsplanningen, maar nadat ik vorig jaar zelf een training volgde bij een instructeur van deze mooie organisatie zag ik mijzelf dit ook doen! Zo ben ik in contact gekomen met de manager en heb ik besloten de overstap te maken.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met een aantal bijzondere hobby’s. Ik ben sectorhoofd (teamleider) medische dienst bij sc Heerenveen. Hierbij stuur ik een groep van zo’n 30 medicals, zoals EHBO’ers en verpleegkundigen, aan. We verlenen eerste hulp bij voetbalwedstrijden, zowel thuis- als uitwedstrijden, en bij andere evenementen die door sc Heerenveen worden georganiseerd. In de voorbereiding van wedstrijden komt hier nog wel een en ander bij kijken, waaronder het checken van de beschikbaarheid van personeel, het maken van de planning en verschillende overlegmomenten. Ook na de wedstrijd vinden er regelmatig overleggen plaats ter evaluatie.

Daarnaast ben ik crewlid (aircrew, groundcrew en chauffeur) bij een luchtballonmaatschappij. Wij als crewleden gaan samen met de piloot, de luchtballon en mand naar een startlocatie. Hier ontvangen we de passagiers en maken we alles gereed, zodat er gevaren kan worden. Tijdens de ballonvaart volgen we de ballon met onze auto en op het moment van landen vragen we toestemming om te landen en het land te betreden bij de boer.

“Ik kan ingezet worden als aircrew: een BHV’er in de lucht.”

Vervolgens gaan we opruimen en wordt de avond afgesloten met het dopen van de passagiers en een glas champagne. In de afgelopen jaren heb ik me binnen deze organisatie kunnen ontwikkelen, waardoor ik nu niet alleen als chauffeur van de bus met aanhanger ingezet kan worden, maar ook als aircrew. Aircrew is een BHV’er in de lucht; wij gaan mee om eerste hulp te verlenen als er onderweg in de lucht wat gebeurt. Vanaf 19 passagiers is dit namelijk verplicht.

José fotografeert graag in haar vrije tijd

Ik ben een bezige bij

Eén kanttekening: je kunt niet zoveel qua eerste hulp doen op het moment dat je in de lucht hangt. Het gaat er dan ook vaak om dat je de passagiers gerust kunt stellen, eventueel passagiers in hetzelfde compartiment aanwijzingen geeft en de piloot ondersteunt bij een landing. Op het moment dat de ballon aan de grond staat, ga je hulp verlenen en waar nodig professionele hulp inschakelen.

Wellicht denk je ‘wat een gave foto’s hiernaast’. Als ik nog tijd over heb, ga ik namelijk graag met mijn camera op pad om foto’s te maken. Zoals je kunt lezen ben ik een bezige bij, die niet kan wachten op het mooie weer in de zomer!

Tot aan de telefoon, op kantoor of bij een training!

Groetjes, José