Zon, zee en... BHV: profiteer nu van 10% korting op een BHV-training in de zomerperiode! Bekijk de zomertrainingen hier.

“Veiligheid en gezondheid zijn belangrijke pijlers binnen onze organisatie”

Werknemers moeten hun werk veilig kunnen uitvoeren. Johan Mulder, manager P&O bij IJB Groep: “Door als organisatie aandacht te hebben voor veilige en gezonde werkomstandigheden en door onze medewerkers voortdurend te trainen, scheppen we voorwaarden die bijdragen aan de veiligheid en gezondheid van onze mensen. Met arbodienst Medprevent hebben we hierin een zeer betrouwbare partner gevonden waar we al lange tijd mee samen werken.”

De geschiedenis van IJB Groep gaat terug naar de jaren vijftig als Van der Kamp Zand en Grind in Emmeloord haar vleugels uitslaat en een betoncentrale begint. Er wordt ook gestart met de productie van kant-en-klare heipalen, een innovatie die aanslaat omdat in heel Nederland grote behoefte bestaat om snel veel nieuwe woningen te bouwen. In de jaren 60 verhuisde een deel van de productie naar Lemmer, wat de voorbode is geweest van een stormachtige groei. Het bedrijf krijgt steeds meer bekendheid als probleemoplosser voor heien, funderen, prefab heipalen en betonmortel.

Inmiddels staat het bedrijf al jaren bekend als veelzijdig specialist op het gebied van economische funderingsoplossingen in (prefab) beton, onder de naam IJB Groep. Alle facetten, van ontwerp tot realisatie, zijn er gebundeld. Zo wordt kennis op het gebied van geotechniek, productie en uitvoering gecombineerd. Betrouwbaarheid, kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn al jaren de belangrijkste kernwaarden van de organisatie.

De samenwerking tussen arbodienst Medprevent en IJB Groep is in 2016 gestart. Deze was in eerste instantie enkel nog gericht op de veiligheidstrainingen: BHV-, EHBO-, en VCA-trainingen voor de medewerkers.

Johan Mulder: “Aangezien de samenwerking op het gebied van veiligheidstrainingen zeer positief was, zijn we ook gaan kijken naar de dienstverlening aan de gezondheidskant. Vanuit de IJB groep hadden en hebben we het liefst één aanbieder die zowel op het gebied van veiligheid als gezondheid onze organisatie bijstaat en ontzorgt. Sinds 2018 is de samenwerking dan ook intensiever geworden en zijn ook de medische keuringen en de verzuimbegeleiding bij arbodienst Medprevent ondergebracht. Met de ondersteuning van Medprevent mag wel gesteld worden dat onze veiligheidsorganisatie en ons arbobeleid voldoet aan onze wensen en passend is bij onze organisatie waarin we onze mensen centraal zetten.”