Zon, zee en... BHV: profiteer nu van 10% korting op een BHV-training in de zomerperiode! Bekijk de zomertrainingen hier.

Kennisevent 2023

Samen met partner Health2Work organiseert Arbodienst Medprevent op maandag 25 september 2023 het gratis kennisevent ‘Vitaliteit en veiligheid op de werkvloer’. Het kennisevent wordt een inspirerende dag met een gevarieerd programma met lezingen en workshops. Wij nodigen onze klanten van harte uit deel te nemen!

25 september 2023

09.00 - 17.00 uur

Landgoed De Salentein, Nijkerk

Foto: Dutch Gymnastics

Olympisch en wereldkampioen aan de rekstok

Gastspreker Epke Zonderland

“En hij staat!” De gouden Olympische oefening in Londen 2012 is bij velen bekend als het hoogtepunt uit de carrière van een van de succesvolste turners aller tijden.

Het turnpak is uit, de doktersjas aan; vanaf 2021 richt The Flying Dutchman zich volledig op zijn carrière als sportarts. Daarnaast deelt de voormalig topturner zijn kennis en ervaringen in een boek, podcasts én op 25 september bij ons. Daar wil je toch bij zijn?!

Unieke locatie in Nederland

Landgoed de Salentein

Het kennisevent wordt georganiseerd op Landgoed de Salentein in Nijkerk. Het historische landgoed kende verschillende bestemmingen en is nu een prachtige evenementenlocatie. De bijeenkomst wordt dan ook tot in de puntjes verzorgd in de sfeervolle zalen.

Maar het is méér dan alleen een mooie locatie: het landgoed is centraal gelegen in Nederland en prima bereikbaar met eigen en openbaar vervoer.

Welke workshops spreken jou aan?

 • Rug-vriendelijk kantoor van de toekomst
  Maar liefst vier miljoen mensen in Nederland hebben (regelmatig) last van rugklachten. Samen zitten we steeds meer, langer en daarnaast werken we ook op tablets, telefoons en laptops. Verzuim kost een bedrijf en medewerkers veel geld en veroorzaakt veel leed. Tijdens deze workshop delen we een nieuwe kijk op zitten en bewegen. Hoe kan je dit toepassen binnen jouw organisatie? Tijdens deze workshop krijg je hier grip op.
 • Focus, aandacht en concentratie
  De huidige kantooromgeving is een oerwoud aan prikkels. Geluiden, collega’s die langslopen, informatieschermen, e-mails, social media, telefoontjes en dáárbovenop stapel je een zekere werkdruk. Multitasken is aan de orde van de dag. Het gevolg is productiviteitsverlies. Je krijgt minder werk gedaan. Hoe kan je een werkomgeving breinvriendelijk inrichten? Hoe voorkom je overprikkeling? Zijn er ook producten die kunnen helpen? Ontdek het allemaal tijdens deze workshop!
 • Meer bewegen op het werk
  Het werk is steeds statischer geworden; veel zitten kent grote gezondheidsrisico’s. Hoe kan jij jouw medewerkers gezond en vitaal houden en hoe kan meer bewegen op het werk hieraan bijdragen?
 • Veiligheid door een andere bril
  De Hoger Veiligheidskundige van Arbodienst Medprevent daagt zichzelf uit en gaat buiten zijn comfortzone van abstracte veiligheidsvraagstukken; naar risicobewustzijn en gedrag. Hoe krijg je je organisatie en medewerkers risicobewust?
 • Preventief medisch onderzoek als start voor leefstijl- en organisatieverandering
  Een preventief medisch onderzoek (PMO) is een arbeidsgeneeskundig onderzoek dat zich richt op preventie van beroepsziekten én het bevorderen van de gezondheid, het functioneren en de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Leefstijl is een eigen keuze, maar als werkgever kun je werknemers wel inzicht geven in hun persoonlijke gezondheidssituatie én stimuleren om zelf aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl. Hoe kan een PMO hierin bijdragen en hoe houd je als organisatie je medewerkers vitaal?
 • Het effect van bewegen en leefstijl op je (mentale) gezondheid
  Gelukkig weten we allemaal dat een gezonde leefstijl een positief effect heeft op onze gezondheid, welbevinden en duurzame inzetbaarheid in het werk. Er zal tijdens deze workshop worden ingegaan op positieve gezondheid, met daarin de dimensies energie, motivatie en veerkracht en duurzame inzetbaarheid. Ook wordt het effect van bewegen op mentaal en fysiek functioneren besproken en wat de positieve gevolgen hiervan zijn op gezondheid, kwaliteit van leven en op duurzame inzetbaarheid in werk.
 • Vitaliteit als belangrijke voorspeller voor succes!
  Energieke, vitale medewerkers die bevlogen hun werk doen. Het is een ambitie van veel organisaties, zeker nu duurzame inzetbaarheid zo’n belangrijk onderwerp is. Maar hoe bereik je dat? Hoe creëer je energie binnen je team en hoe laat je die stromen? En vooral ook: hoe zorg je dat mensen zelf de regie nemen? Klaas Koster van Vitalogisch neemt je in deze masterclass mee in de wereld van de Vitalogie! Met een doordachte methode, actuele psychologische inzichten en inspirerende voorbeelden laat hij zien hoe je bij jezelf en binnen je organisatie duurzame gedragsverandering bereikt.
 • Playful work design
  Door meer plezier en fantasie toe te voegen aan het werk, kunnen zelfs saaie taken leuk worden. Playful work design heeft een psychologische functie: het helpt om stress en verveling te verdrijven.
 • VRelax
  VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde Virtual Reality-app, speciaal ontwikkeld voor mensen met mentale en fysieke klachten. Het is niet alleen een ontspanningstool tegen stress, burn-out, angst en somberheid, maar ook een afleidingstool voor pijn, lichamelijk ongemak en medisch technische handelingen. VRelax houdt mensen mentaal gezond door positieve emoties op te wekken en negatieve emoties te onderdrukken. Wetenschap toont aan dat mensen binnen tien minuten 40 procent minder stress ervaren en er de rest van de dag weer tegenaan kunnen.

Aanmeldingen gesloten!

We zitten VOL! Door de vele aanmeldingen hebben we op dit moment het maximale aantal deelnemers voor het evenement bereikt. Helaas kan je je niet meer aanmelden.

Aanvullende informatie

Het kennisevent zal een inspirerende dag worden met lezingen en workshops over het thema ‘Vitaliteit en veiligheid op de werkvloer’, gericht op het inspireren, informeren en verbinden van professionals.

Het kennisevent is gratis. Er is plek voor maximaal 100 klanten van Arbodienst Medprevent, dus zorg ervoor dat je er op tijd bij bent met aanmelden. Vol is vol!

Het kennisevent vindt plaats op een unieke locatie in Nederland: Landgoed De Salentein in Nijkerk. Het adres is: Putterstraatweg 5-9 te Nijkerk.

Landgoed De Salentein is goed bereikbaar vanuit heel Nederland. Bij Landgoed De Salentein zijn voldoende (gratis) parkeerplekken. Tevens zijn er twee elektrische laadpunten beschikbaar bij de locatie. Ook stopt er een bus vlak voor de deur.

Het kennisevent is voor klanten van Arbodienst Medprevent en partner Health2Work. De workshops zijn gericht op de doelgroepen directie/management, HR, Facility en Arbo, maar zijn ook erg praktisch voor werkgevers, HR-managers en professionals die adviseren op het gebied van arbeidsomstandigheden, (duurzame) inzetbaarheid en vitaliteit.

Online deelname is dit keer helaas niet mogelijk; we bieden onze klanten graag een inspirerend kennisevent met een gevarieerd programma, waarbij fysieke deelname wordt verwacht.

Bij aanmelding verwachten we jou – i.v.m. de organisatie – ook daadwerkelijk bij het kennisevent. Mocht je onverhoopt niet meer kunnen deelnemen, laat dit ons dan zo snel mogelijk weten. Wellicht kan een andere deelnemer in jouw plaats!