Medprevent, dat werkt gezonder!

Vacatures, inflatie, vakantie & verzuim

De nood is hoog: vacatures, inflatie, vakantie & verzuim

We staan aan de vooravond van een nieuwe verzuimgolf kopte de Leeuwarder Courant twee weken geleden al. Vandaag besteedt ook nu.nl aandacht aan het ‘piepen en kraken van de werkvloer’. Door de vakantieperiode, krappe arbeidsmarkt en stijgende prijzen van brandstof, energie en boodschappen krijgen werknemers wel erg veel te verduren.

Het verzuimpercentage is al maanden bovengemiddeld hoog, we hebben te maken met een recordaantal openstaande vacatures en door de zomerperiode stijgt de werkdruk voor de mensen die nog wel aan het werk zijn [1]. Een rode vlag op het gebied van verzuim. Samen met de toenemende geldzorgen door de inflatie, wordt de kans op uitval door psychische klachten alleen maar groter. Werknemers hebben de afgelopen jaren al flink wat te verduren gehad door de coronapandemie. De huidige personeelstekorten en inflatie komen hier nog bovenop. ‘Hoewel niet iedereen er evenveel last van zal hebben, moeten we er rekening mee houden dat mensen niet eeuwig rekbaar zijn’ aldus de Leeuwarder Courant [2].

Een oplossing die voor de verhoogde werkdruk wordt genoemd is: ‘hybride werken waar dat kan’. Dit hebben we door corona al ervaren en de flexibiliteit die dit met zich meebrengt kan werknemers helpen om efficiënter te werken, werk en privé makkelijker te combineren en werkstress te beheersen. Tegelijkertijd levert dit wel een gevaar voor de werkgever op. Signalen van psychische klachten worden minder snel opgemerkt waardoor de werkgever extra alert moet zijn om op tijd in te kunnen grijpen en uitval te voorkomen. Een andere optie waar vooral winkels, cafés en restaurants op dit moment gebruik van maken is het verkorten van openingstijden. Even helemaal de deuren sluiten, is in sommige sectoren ook een optie. De bouwsector is met de collectieve bouwvak daarvan een klassiek voorbeeld. Door de sluiting kunnen alle werknemers tegelijkertijd even bijkomen en wordt de werkdruk voor ‘achterblijvers’ niet direct verhoogd [1].

Ook de beroepsvereniging voor bedrijfsartsen (NVAB) slaat alarm op BNR. Er zal snel iets moeten gebeuren om te voorkomen dat er straks veel personeel overspannen thuis komt te zitten. Hetzelfde werk moet door de personeelstekorten veelal door minder mensen gedaan worden. Wanneer dit zo blijft zal het ziekteverzuim de komende periode alleen maar verder gaan toenemen, aldus NVAB-voorzitter Boyd Thijssens. ‘Bedrijfsartsen zien dagelijks de gevolgen van personeelstekorten en hoge werkdruk. Mensen die altijd goed functioneerden, vallen om of dreigen om te vallen.’ Het duurt nu vaak te lang voordat mensen met psychische klachten in beeld zijn bij de bedrijfsarts, constateert Thijssens. ‘Dat gebeurt pas nadat ze zijn omgevallen, maar dan zijn ze al ziek.’ Psychische klachten moeten eerder worden opgespoord. Niet alleen werknemers, ook bedrijven profiteren daarvan. ‘Een zieke werknemer kost gemiddeld 400 euro per dag. Dat is een enorme kostenpost voor ondernemers [3].’

Uit deze artikelen kunnen we concluderen dat organisaties keuzes moeten maken en prioriteiten moeten stellen om de werkdruk te verlichten en uitval te voorkomen. Ook is het belangrijk om zorgen en psychische klachten bespreekbaar te maken. Besteedt extra aandacht aan het leren omgaan met veranderingen, we leven immers in een maatschappij die continu verandert [1] [2].

Wij geloven dat een gezonde organisatie begint bij gezonde werknemers en daar heb je als werkgever zeker invloed op.

↪ Lees het hele artikel van Nu.nl hier [1].
↪ Lees het hele artikel van de Leeuwarder courant hier [2].
↪ Lees het hele artikel van BNR hier [3].

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

“Wij ervaren Medprevent als een professionele en deskundige partner op het gebied van verzuim- en arbodienstverlening. Het contact verloopt persoonlijk en laagdrempelig.”

Veiligheidsregio Fryslân