Medprevent, dat werkt gezonder!

Gratis sneltest & antistofbepaling

Gratis sneltest Covid voor werknemers met klachten

Om de coronapandemie te bestrijden en om een veilige(re) werkomgeving te creëren voor werknemers, is het Ministerie van VWS een Open House Aanmeldprocedure gestart voor bedrijfsartsen en arbodiensten. Het doel hiervan is om bedrijfsartsen en arbodiensten te contracteren die op aanvraag van werkgevers sneltesten gaan uitvoeren. Medprevent vindt het als arbodienst van groot belang dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen. Door sneltesten breder ter beschikking te stellen kunnen de voorwaarden worden gecreëerd om op een veilige manier toch aan het werk te gaan. Medprevent heeft daarom besloten om een samenwerking aan te gaan met spoedtest.nl en TIGRA om met een landelijke dekking voor alle werkgevers sneltesten aan te gaan bieden. Het testen van werknemers met klachten of naar aanleiding van contact met een besmet persoon wordt volledig vergoed voor de werkgever.

Medprevent

Gratis sneltest voor werknemers

Als uw werknemers in contact zijn geweest met iemand die Corona heeft, of wanneer zij klachten vertonen, komen zij in aanmerking voor een gratis sneltest. Hiervoor kan online een afspraak ingeboekt worden op één van de 60+ locaties die landelijk beschikbaar zijn. Bij de sneltest, ook wel de antigeentest genoemd, wordt er aangetoond of er antigenen van SARS-CoV-2 in je neusslijm aanwezig zijn. Al binnen 30 minuten ontvangt de werknemer een positieve of negatieve testuitslag en weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Indien gewenst kan de sneltest worden uitgebreid met een gratis antistofbepaling. Geïnteresseerd? Vult u dan het formulier in onderaan deze pagina.

Medprevent

Preventief testen

Het preventief testen van werknemers zonder klachten kan vroegtijdig besmettingen opsporen zodat uw werknemers veilig aan het werk kunnen blijven. Door de ministeriële regeling Open House Preventief testen kunnen wij deze testen tegen een gereduceerd tarief aanbieden als thuis werken of het houden van 1,5 meter afstand geen optie is. Uitsluitend in de volgende hoeveelheden in te kopen:

– Vouchercode met tegoed van 50x voor €900,- (€18,- per test)
– Vouchercode met tegoed van 100x voor €1000,- (€10,- per test)
– Vouchercode met tegoed van meer dan 100x voor €10,- per test (in veelvoud van 50)

Door de samenwerking van TIGRA, Medprevent en Spoedtest:

– Kan een afspraak ingepland worden op één van de 60+ locaties.
– Worden de testen afgenomen door professionele medewerkers.
– Wordt de uitslag per beveiligde e-mail verzonden.
– Worden positieve testuitslagen doorgegeven aan de GGD.

Wanneer u gebruik wilt maken van de Overheidsregeling Preventief Testen, kunt u een offerteaanvraag doen via onderstaand formulier.

Medprevent

Waar wordt er getest?

Door heel Nederland wordt de sneltest uitgevoerd. Via de kaart vindt u de locaties waar tot nu toe getest kan worden. Dit wordt wekelijks uitgebreid. Is er geen testlocatie bij u in de buurt? Laat het ons weten. We bespreken graag de mogelijkheden met u. Dit kan ook betekenen dat wij bij u op locatie gaan testen.

De veelgestelde vragen op een rijtje

Net als bij de PCR-test wordt er met een wattenstaafje vocht uit je neus gehaald. De sneltest toont binnen 30 minuten aan of de uitstrijk antigenen van het Coronavirus bevat. Als de test positief is, dan draag je het Coronavirus bij je en ben je besmettelijk. Bij een negatieve test ben je waarschijnlijk niet besmettelijk, maar omdat hele kleine hoeveelheden virus gemist kunnen worden, kunnen wij dit niet uitsluiten.

 

Ja, de antigeen sneltest is voor 99,68% betrouwbaar. Dit geldt voor de CE-gemarkeerde sneltesten die goedgekeurd zijn door het RIVM. Het is wel zo dat je bij een negatieve test waarschijnlijk niet besmettelijk bent, maar dat het niet met 100% zekerheid is uit te sluiten.

Het afnemen van een uitstrijkje uit je keel en/of neus kan als onprettig worden ervaren. Dit verschilt enorm van persoon tot persoon. Houd er rekening mee dat het testen soms niet prettig is, maar wel snel weer voorbij.

Ja, de overheid heeft subsidie beschikbaar gesteld  aan arbodiensten  voor het kosteloos aanbieden van een sneltest aan werknemers met klachten of een melding van de CoronaApp. Alle kosten worden vergoed.

U kunt zich op 40 locaties door heel Nederland laten testen. Op zakelijk.spoedtest.nl vindt u de locatie bij u in de buurt. De sneltest in combinatie met de antistoffentest wordt op 11 locaties in Nederland afgenomen.

Nee, dat is geen probleem. Alle werknemers komen in aanmerking voor het aanbieden van gratis sneltesten aan werknemers, u hoeft geen klant van ons te zijn. De enige voorwaarde is dat uw werknemer klachten heeft of een melding van de Corona App.

De vouchercode voor het kosteloos testen van werknemers met klachten is bruikbaar zolang de regeling van het ministerie van VWS loopt. De vouchercode voor het preventief testen is drie maanden geldig.

Een antistofbepaling toont aan of je in contact bent geweest met SARS-CoV-2. Met een kleine druppel bloed uit de vingertop worden antilichamen aangetoond. Deze antilichamen zorgen bij een nieuwe besmetting voor een snelle reactie van het immuunsysteem, zodat je de tweede keer (bijna) niet ziek wordt. Hoe zieker je bent geweest bij een eerste besmetting, hoe meer antilichamen je hebt opgebouwd. Dit betekent ook dat je meer immuun bent geworden.

De test zegt niet of je op het moment van testen besmet bent met het coronavirus. Laat je bij voorkeur minimaal 4 weken na (vermeende) blootstelling aan het virus testen. Onze antistoffentest is CE gemarkeerd.

Je ontvangt de uitslag en het bijbehorende (reis)certificaat per beveiligde e-mail. De uitslag komt met een certificaat in het Engels. Het is je eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of het land van bestemming deze test accepteert.

Sensitiviteit: 96,52%
Specificiteit: 99,68%

SARS-CoV-2 valt onder de meldingsplicht infectieziekten volgens de Wet publieke gezondheid (Wpg). Wij zijn verplicht om positieve uitslagen te melden aan jouw lokale GGD en mogen dit niet anoniem doen. De GGD zal na melding contact met je opnemen voor een bron- en contactonderzoek. De arts infectieziektebestrijding van de GGD beoordeelt het besmettingsgevaar en of er maatregelen nodig zijn zoals; isolatie en quarantaine. Volg altijd de richtlijnen van het RIVM.

Nee, je ontvangt jouw testuitslag enkel op het door jou aangegeven e-mailadres. Jouw werkgever krijgt hierover geen bericht.

Een extra PCR-test na een positieve uitslag is bij ons niet noodzakelijk. De antigeen sneltest is voor positieve testen nagenoeg waterdicht betrouwbaar (99,68%). Bij een positieve uitslag geldt het advies om je aan de daarvoor geldende richtlijn m.b.t. quarantaine en isolatie te houden.

 

 

Tot weken na een besmetting met SARS-CoV-2 kunnen er nog sporen van het virus aanwezig zijn in de neus en/of keel. Je kan dan helaas niet reizen, maar als je klachtenvrij bent hoef je je geen zorgen te maken of je besmettelijk bent.

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

‘‘Onze ervaring met Medprevent is dat het bedrijf en instructeurs flexibel en doelgericht meedenken om aan de wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen.‘‘

Dolfinarium