Medprevent, dat werkt gezonder

Week van de RI&E

 

Welkom op onze actiepagina!

Je bent ondernemer of preventiemedewerker en wilt natuurlijk een veilige en gezonde arbeidsplaats voor iedereen. Maar hoe doe je dit en waar begin je? De komende weken zullen onze veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten jullie meenemen in de route naar de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) door de ogen van arbodienst Medprevent. Dit in aanloop naar de achtste Week van de RI&E (20 t/m 24 juni), waarin wij tevens kortingsacties bieden om jullie organisatie veiliger en gezonder te maken! Volg ook ons liveblog over de Week van de RI&E. 

Aanvragen RI&E


Acties Week van de RI&E

In het kader van de Week van de RI&E hebben wij de volgende actie:

  • 10% korting op de uitvoer van een RI&E. De offerteaanvraag moet vóór 1 augustus bij ons binnen zijn (akkoord op offerte voor 15 augustus) en de uitvoering dient plaats te vinden tussen 1 juli 2022 en 30 september 2022. De korting geldt niet voor alleen het toetsen van een RI&E;
  • Heb je een RI&E bij ons ingepland, dan krijg je een voucher van ons met 10% korting op de training Preventiemedewerker. Deze voucher kan ingewisseld worden tot en met 31 december 2022.

In de aanloop naar de ‘Week van de RI&E’ belichten wij iedere week een stap van de route naar de RI&E door de ogen van arbodienst Medprevent. We leggen uit hoe een RI&E jouw organisatie kan helpen om risico’s te vermijden en problemen te voorkomen!

Wat is een RI&E?

De Risico Inventarisatie & Evaluatie is een breed instrument dat je inzicht geeft in de arbeidsrisico’s binnen je organisatie. Hierbij kun je denken aan werken onder gevaarlijke omstandigheden, maar ook omgaan met virussen, de risico’s van thuis werken en de gevolgen van een te hoge werkdruk. Pas wanneer je weet waar de risico’s liggen en wat het mogelijke effect hiervan is kun je de juiste maatregelen nemen om goed voorbereid te zijn. Met onze preventieve blik en samenwerking tussen deskundigen willen wij Nederland graag helpen bij het creëren van een zo veilig mogelijke werkomgeving en gezonde, gemotiveerde werknemers.

Kunnen wij je helpen?

Wij helpen je graag bij de RI&E en begeleiden je stap voor stap. Door werkbezoeken op locatie, contact met de betrokken bedrijfsarts en gesprekken met uw personeel brengen wij de knelpunten in beeld en creëren we betrokkenheid onder je werknemers. Op basis van de evaluatie worden de prioriteiten vastgesteld in een plan van aanpak. Daarna wordt de RI&E direct dubbel getoetst door onze hogere veiligheidskundige en een bedrijfsarts. Zo kun je er direct mee aan de slag!

Aanvragen RI&E


Toetsing bestaande RI&E

Wilt je de RI&E zelf uitvoeren, dan is dit de taak van de preventiemedewerker in je organisatie. Elke organisatie moet tenminste één preventiemedewerker in dienst hebben die de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen kan uitvoeren. Om je daarbij te ondersteunen hebben wij een 2-daagse basiscursus of 1-daagse opfriscursus tot preventiemedewerker.

De Arbowet verplicht dat je de RI&E  in de meeste gevallen door een gecertificeerde arbodienst, zoals Medprevent, wordt getoetst. Wij toetsen de RI&E en het plan van aanpak conform de richtlijn ‘Leidraad RIE-Toets’ van de NVAB.

Aanvragen toetsing RI&E


Wil je meer informatie over onze actie rondom de Week van de RI&E of wil je direct een offerte opvragen? Dat kan! Bel ons via 085-0441244 of stuur een mail naar info@medprevent.nl.

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

"Doordat Medprevent een totaalaanbieder is op het gebied van veiligheid en gezondheid, ze korte lijnen hebben en de mogelijkheid bestaat tot maatwerk, kunnen wij op een efficiënte en effectieve wijze invulling geven aan ons Arbobeleid. Verschillende onderdelen kunnen we naadloos op elkaar aan laten sluiten. Een geconstateerd risico uit de RI&E, kunnen we bijvoorbeeld terug laten komen in de BHV-oefeningen.”

Poeisz supermarkten