Medprevent, dat werkt gezonder!

Regeling sneltesten gewaardeerd door bedrijven

LEEUWARDEN/AMSTERDAM/LIPPENHUIZEN  – Sinds februari biedt het ministerie van VWS de Open house regeling Sneltesten aan voor werkgevers. Deze vergoedt sneltesten bij klachten, of wanneer je in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Coronatestbedrijf Spoedtest.nl, arbodienst Medprevent en dienstverlener op het gebied van gezondheidsmanagement TIGRA zijn een samenwerking aangegaan en door het ministerie geaccrediteerd om deze regeling uit te voeren. Uit de cijfers blijkt dat de regeling flink wordt gebruikt.

Janneke Hoitinga, directeur Medprevent: “Samen met Spoedtest.nl en TIGRA zijn we Spoedtest Zakelijk gestart. Werkgevers die gebruik willen maken van de regeling Sneltesten kunnen zich bij ons aanmelden.” Dat de regeling in een behoefte voorziet, blijkt wel. “Sinds februari 2021 bedienen wij meer dan 50.000 bedrijven en hebben we meer dan 100.000 testen uitgevoerd van werknemers met klachten”, aldus Janneke Hoitinga.

Uit recent onderzoek onder de klanten van Spoedtest Zakelijk, blijkt dat de klanten te spreken zijn over de regeling. Maar liefst 92 procent van de 850 respondenten is positief over de regeling. “Door de sneltesten kunnen wij verdere besmettingen voorkomen, snel schakelen, roosters invullen waar anders wellicht een open dienst had gestaan en onrust voorkomen”, aldus een van de respondenten.

Tijdsbesparing
De sneltesten zorgen ook voor een tijdsbesparing vindt 93 procent van de ondervraagden. Enkele klanten lichten toe: “Efficiënt, snel geregeld en superfijn qua werkdruk dat een medewerker niet minimaal twee dagen vervangen moet worden, maar dat je binnen een kort tijdspad weet of je wel of niet kunt werken. Bij een positieve besmetting kan het protocol  m.b.t. informeren direct worden opgestart.” Een andere reactie: “Door de snelheid en beschikbare tijden kan je snel actie ondernemen, waardoor medewerkers en werkgever snel zekerheid krijgen over de situatie.”

Direct duidelijkheid
87 procent geeft aan dat werknemers snel weer aan het werk kunnen door de sneltesten. Ook gaf de sneltest direct duidelijkheid, aldus 90 procent van de ondervraagden. “Op basis van de ontvangen informatie heb ik de medewerkers geïnformeerd. De informatie was prima. De medewerkers die gebruik hebben gemaakt van de sneltest waren zeer positief” en “Na een Corona besmetting waren onze werknemers snel geholpen, zo wisten wij ook snel waar we aan toe waren”, aldus enkele respondenten.

Koninklijke Horeca Nederland
Ook de horeca in Nederland maakt flink gebruik van de regeling. Spoedtest Zakelijk werkt hierin samen met Koninklijke Horeca Nederland. “Onze leden maken er goed gebruik van en waarderen deze (gratis) service zeer. Hiermee beperken we onnodige uitval van horecamedewerkers én verdere verspreiding van het virus. De gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers staat immers voorop. Top geregeld dus!”, aldus Hugo Maat van Koninklijke Horeca Nederland.

De regeling loopt nog tot 30 juli 2021. Meer informatie is te vinden op zakelijk.spoedtest.nl.

 

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

“Wij zijn al jaren erg te spreken over de samenwerking met Medprevent. De trainingen worden door het gehele land erg enthousiast ontvangen door onze collega’s.”

Fletcher hotels