Medprevent, dat werkt gezonder

Maatregelen i.v.m. het coronavirus

Goed nieuws!  Onze diensten kunnen weer doorgang vinden met inachtneming van de meest actuele RIVM-richtlijnen en het door ons opgestelde Covid-19 beleid. Hieronder volgt een nadere toelichting over het beleid per afdeling.  

Maatregelen, protocollen en beleid per afdeling

BHV & Veiligheid

Het kabinet heeft het belang van de doorgang van EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen onderkend voor beroep en bedrijf. Dit betekent dat onze BHV- en Veiligheidstrainingen, zowel Incompany als Open Inschrijving, door kunnen gaan. Voor onze Incompany BHV- of Veiligheidstrainingen op locatie zijn de door ons opgestelde Maatregelen verantwoord trainen van kracht om de veiligheid en gezondheid van cursisten en instructeurs te waarborgen. In overleg met onze locaties voor de BHV-trainingen Open Inschrijving wordt gekeken naar de mogelijkheden per locatie. Uiteraard zal alles altijd gelden met inachtneming van de 1,5 meter afstand, coronamaatregelen en het brancheprotocol. Bekijk hier het overzicht van de geplande BHV cursussen Open Inschrijving.

LET OP: vanaf 25 september 2021 gelden nieuwe coronamaatregelen voor toegang tot horecagelegenheden. Vanaf die datum dient u bij aankomst een coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs te tonen. Deze verplichting geldt ook voor onze BHV-locaties. Voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs verwijzen wij u naar www.coronacheck.nl.

Leestip:  BHV tijdens een pandemie.

RI&E en advisering

De risico-inventarisatie & evaluatie en advisering activiteiten gaan gewoon door. Wij hebben onze dienstverlening waar nodig aangepast, om zodoende onze adviseringswerkzaamheden op een veilige manier voort te kunnen zetten en volledig te kunnen voldoen aan alle richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Onze adviseurs voeren de werkzaamheden uit conform de meest actuele RIVM-richtlijnen en de door ons opgestelde Maatregelen verantwoord RI&E en Advisering. Het bezoek zal zo kort mogelijk gehouden worden. Men is niet langer op de werkvloer aanwezig dan strikt noodzakelijk. Ook het contact met medewerkers is beperkt en zal in principe niet plaatsvinden. Hiervoor wordt een anonieme vragenlijst uitgezet. Er zal uitsluitend met enkele functionarissen gesproken worden ten aanzien van het beleidsgesprek. Bekijk hier de verdere maatregelen die we hebben getroffen.

De RI&E is een essentieel onderdeel voor de bedrijfsvoering en het arbobeleid, juist in deze tijden. Tijdens de RI&E worden namelijk ook de door de organisatie getroffen beheersmaatregelen op het gebied van voorkomen besmetting COVID-19 meegenomen en beoordeeld. Medprevent adviseert met het oog op preventie dan ook de RI&E door te laten gaan.

Leestip: Het (nieuwe) thuiswerken & Vormt uw RI&E een risico?

Medische keuringen

Onze dienstverlening op het gebied van Medische keuringen valt onder de medische contactberoepen en kunnen daarom gewoon plaatsvinden. Onze artsen en assistentes voeren de werkzaamheden uit conform de meest actuele RIVM-richtlijnen en de door ons opgestelde Maatregelen Coronavirus. Medprevent volgt de adviezen van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) en de Federatie Medisch Specialisten (FMS) nauwgezet op. Deze instanties hebben aangegeven dat er veilig gewerkt kan worden als de maatregelen van het RIVM nageleefd worden. Dit betekent dat we klanten screenen op hun gezondheid, anderhalve meter afstand houden, klanten dringend adviseren mond-neusmaskers te dragen gedurende de gehele keuring of PMO, hygiënemaatregelen treffen en we ventileren waar mogelijk. Al deze maatregelen worden ingezet om te waarborgen dat onze keurlingen en medewerkers optimaal beschermd zijn tegen het coronavirus.

Verzuim

Onze dienstverlening met betrekking tot verzuimbegeleiding gaat, uiteraard met inachtneming van alle richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM, gewoon door. Waar nodig vinden verzuimspreekuren telefonisch plaats. Juist in deze tijd van onzekerheid, thuis werken en de toename van psychisch verzuim staan wij voor u klaar. Hieronder vindt u meer informatie over het  gehanteerde beleid ↓

Leestips: Informatie Verzuimbegeleiding & Maatregelen Coronavirus – Verzuimspreekuur
 Vragen over Corona: voor de werkgever

 

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

‘‘Onze ervaring met Medprevent is dat het bedrijf en instructeurs flexibel en doelgericht meedenken om aan de wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen.‘‘

Dolfinarium