Medprevent, dat werkt gezonder

Medische Keuringen

Neem contact op

Chauffeurskeuring personenvervoer bij Medprevent

Als u vanuit uw bedrijf personen vervoert dan is het vaak vanuit de CAO verplicht dat u een chauffeurskeuring personenvervoer ondergaat. In deze keuring wordt gekeken op u veilig en verantwoord een voertuig kunt besturen. Voor het besturen van voertuigen is een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid zeer belangrijk. De belangrijkste punten waar op gelet wordt zijn aandoeningen die van invloed zijn op de rijgeschiktheid zijn en dan met name de aandoeningen die afwijkingen of veranderingen geven op de volgende 5 terreinen: Zien, Denken, Doen, Bewustzijn en Middelengebruik of – misbruik De kans op ongelukken is immers groot wanneer een chauffeur níet in goede gezondheid verkeert. Met de keuring proberen we dan ook om dreigende medische ziekten of aandoeningen op te sporen die anders voor problemen zouden kunnen zorgen voor het uitoefenen van uw beroep. Veiligheid voor alles. De Chauffeurskeuring moet één keer per vijf jaar worden uitgevoerd. Het kan op ook samenvallen met de herkeuring voor het rijbewijs. Tussen 50 en 59 jaar is een eis dat de keuring eenmaal per 3 jaar geschiedt en chauffeurs van 60 jaar of ouder moeten jaarlijks gekeurd worden. De Chauffeurskeuring dient te worden uitgevoerd door een arts van een gecertificeerde Arbodienst of door een geregistreerde bedrijfsarts. Dit kan bij Medprevent dus prima aangezien Medprevent een ISO gecertificeerde arbodienst is.

De chauffeurskeuring personenvervoer bestaat uit:

  • Een vragenlijst;
  • Een anamnese;
  • Biometrie (bloeddruk);
  • Audiogram;
  • Visustest 5 meter;
  • Gezichtsvelden;
  • Urineonderzoek;
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek.

De arts bespreekt alle resultaten directe in aansluiting op de onderzoeken en u krijgt een pasje mee met daarop de geldigheidsduur van de keuring. De geldigheid van een keuring is vaak 5 jaar. De prijs voor een chauffeurskeuring personenvervoer bij Medprevent bedraagt €75,- exc. BTW.

Chauffeurskeuring bij Medprevent

Bij Medprevent worden op meerdere locaties (Naaldwijk, Joure, Leek, Zwolle en Assen) de medische keuringen en PMO’s uitgevoerd. Verder is het, bij grote aantallen, mogelijk om de medische keuringen of PMO’s op locatie bij u uit te voeren. Neem hiervoor contact met ons op. Medprevent is een ISO gecertificeerde Arbodienst waar bedrijfsartsen, sportartsen en keuringsartsen werken.

Aanvraag Keuring

Wilt u een keuring bij ons inplannen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen op werkdagen binnen 24u contact met u op voor een afspraak.

“Wij zijn al jaren erg te spreken over de samenwerking met Medprevent. De trainingen worden door het gehele land erg enthousiast ontvangen door onze collega’s.”

Fletcher hotels