Medprevent, dat werkt gezonder

Medische Keuringen

Neem contact op

Keuring groot rijbewijs (CDE) bij Medprevent

Medprevent is een ISO-gecertificeerde Arbodienst en doet Groot rijbewijs keuringen (C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 of D1E). Nadat u de gezondheidsverklaring ingevuld heeft op de website van het CBR kunt u een afspraak inplannen voor een groot Rijbewijs keuring.
Het CBR heeft als taak om te beoordelen of iemand lichamelijk en geestelijk in staat is om een motorvoertuig te besturen. De geschiktheidseisen aan de hand waarvan deze beoordeling plaatsvindt, staan in de Regeling Eisen Geschiktheid 2000 (REG2000). De REG2000 is een regeling opgesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De minister baseert zich bij het vaststellen van deze eisen op adviezen van de Gezondheidsraad. De Gezondheidsraad kan op zijn beurt weer geadviseerd worden door bijvoorbeeld een landelijke vereniging van een bepaald specialisme. De medisch adviseurs van het CBR zijn uitvoerders van deze regeling. De belangrijkste punten vanuit het CBR waar op gelet wordt zijn aandoeningen die van invloed zijn op de rijgeschiktheid zijn en dan met name de aandoeningen die afwijkingen of veranderingen geven op de volgende 5 terreinen: Zien, Denken, Doen, Bewustzijn en Middelengebruik/- misbruik (alcohol, drugs en medicatie). Op de website van het CBR kunt u verder alles vinden over deze keuringen.

Het is van belang dat u uw zorgdomeincode meeneemt zodat alles direct digitaal opgestuurd kan worden naar het CBR. Dit versnelt de doorlooptijd en u heeft eerder de uitslag van het CBR binnen.
Het onderzoek bij Medprevent bestaat uit een visustest, gezichtsvelden, bloeddruk en urineonderzoek op glucose. Daarna gaat u naar de arts. Deze zal met u meerdere vragen doorlopen die betrekking hebben op uw gezondheid en eventuele andere aandoeningen die mogelijk een beperking zouden kunnen geven om een voertuig te kunnen besturen.
(Genoemde prijzen zijn exclusief BTW)

De CDE-keuring bestaat uit:

  • Een vragenlijst;
  • Een anamnese;
  • Biometrie (bloeddruk);
  • Visustest 5 meter
  • Gezichtsvelden
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek.

De arts bespreekt alle resultaten directe in aansluiting op de onderzoeken en u krijgt een pasje mee met daarop de geldigheidsduur van de keuring. De geldigheid van een keuring is vaak 5 jaar. De prijs voor een CDE-keuring bij Medprevent bedraagt € 80,- exc. BTW.

Keuring groot rijbewijs bij Medprevent

Bij Medprevent worden op meerdere locaties (Naaldwijk, Joure, Leek, Zwolle en Assen) de medische keuringen en PMO’s uitgevoerd. Verder is het, bij grote aantallen, mogelijk om de medische keuringen of PMO’s op locatie bij u uit te voeren. Neem hiervoor contact met ons op. Medprevent is een ISO gecertificeerde Arbodienst waar bedrijfsartsen, sportartsen en keuringsartsen werken.

Aanvraag Keuring

Wilt u een keuring bij ons inplannen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen op werkdagen binnen 24u contact met u op voor een afspraak.
f

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

"Onze medewerkers ervaren de op maat gesneden, incompany BHV trainingen als zeer prettig en leerzaam. De jaarlijkse medische keuringen worden op professionele wijze uitgevoerd en zijn gericht op de voor ons relevante aspecten."

Instituut voor Hyperbare Geneeskunde