Medprevent, dat werkt gezonder

Medische Keuringen

Neem contact op

Bodemsaneringskeuring C bij Medprevent

Om te mogen werken in of met verontreinigde grond of water is vaak een medische keuring vereist. Beoordeeld moet worden of een persoon het werk fysiek veilig en verantwoord aan kan. Ook wordt bij de bodemsaneringskeuring C de functies van meerdere organen onderzocht. De CROW 400 onderscheidt 3 soorten keuringen (type A, B en C).

Bodemsaneringskeuring type C (met ademlucht)

Voor werken met onafhankelijke ademlucht. De term ‘onafhankelijk’ betekent dat de gebruiker niet afhankelijk is van de kwaliteit van de directe omgevingslucht. Onafhankelijke adembescherming is nodig als er onvoldoende zuurstof in de lucht zit of als er gevaarlijke stoffen in de lucht aanwezig. Dit geeft een grotere belasting voor uw lichaam. Uw bewegingsapparaat, longen, hart en bloedvaten moeten harder werken. Het is daarom van belang om dit zorgvuldig te checken of de genoemde systemen voldoende belastbaar zijn.

De bodemsaneringskeuring C bestaat uit:

  • Een anamnese;
  • Bloeddrukmeting, audiogram, visustest (gezichtsvelden, kleurenzien);
  • Urine- en bloedonderzoek;
  • Biometrie (lichaamsgewicht, lengte en body mass index (BMI);
  • Longfunctieonderzoek, rust-elektrocardiogram (ECG);
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek;
  • Ergometrie (inspanningstest).
    Verder wordt, op basis van een vragenlijst, uw werkvermogen bepaald.

De arts bespreekt alle resultaten directe in aansluiting van de onderzoeken. De duur van deze keuring is ongeveer 1 – 1,5 uur. De bodemsaneringskeuring C is normaal gesproken 1 jaar geldig. De kosten voor een bodemsaneringskeuring met perslucht zijn € 250,00 (genoemde prijzen zijn exclusief BTW).

Medische keuring bij Medprevent

Bij Medprevent worden op meerdere locaties (Joure, Naaldwijk, Leek, Zwolle en Assen) de medische keuringen en PMO’s uitgevoerd. Verder is het, bij grote aantallen, mogelijk om de medische keuringen of PMO’s op locatie bij u uit te voeren. Neem hiervoor contact met ons op. Medprevent is een ISO gecertificeerde Arbodienst waar bedrijfsartsen, sportartsen en keuringsartsen werken.

Aanvraag Keuring

Wilt u een keuring bij ons inplannen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen op werkdagen binnen 24u contact met u op voor een afspraak.

“Een flexibele en toegankelijke manier van werken; zo kennen wij Medprevent. Dankzij deze houding kunnen wij samen maatwerk bieden, altijd optimaal aangepast aan de wensen van de klant en de beschikbare locaties. De trainers hebben veel praktijkervaring en dat merk je tijdens de lessen. Minder zichtbaar, maar heel belangrijk bij een langdurige samenwerking, is het administratieve proces dat zich achter de schermen afspeelt. Ook dit is goed geregeld, waardoor we met elkaar de kwaliteit hoog kunnen houden. Medprevent is een samenwerkingspartner waarop we kunnen bouwen!”

Zadkine Veiligheidsacademie