Medprevent, dat werkt gezonder

Medische Keuringen

Neem contact op

Bodemsaneringskeuring C bij Medprevent

Om te mogen werken in of met verontreinigde grond of water is vaak een medische keuring vereist. Beoordeeld moet worden of een persoon het werk fysiek veilig en verantwoord aan kan. Ook wordt bij de bodemsaneringskeuring C de functies van meerdere organen onderzocht. De CROW 400 onderscheidt 3 soorten keuringen (type A, B en C).

Bodemsaneringskeuring type C (met ademlucht)

Voor werken met onafhankelijke ademlucht. De term ‘onafhankelijk’ betekent dat de gebruiker niet afhankelijk is van de kwaliteit van de directe omgevingslucht. Onafhankelijke adembescherming is nodig als er onvoldoende zuurstof in de lucht zit of als er gevaarlijke stoffen in de lucht aanwezig. Dit geeft een grotere belasting voor uw lichaam. Uw bewegingsapparaat, longen, hart en bloedvaten moeten harder werken. Het is daarom van belang om dit zorgvuldig te checken of de genoemde systemen voldoende belastbaar zijn.

De bodemsaneringskeuring C bestaat uit:

  • Een anamnese;
  • Bloeddrukmeting, audiogram, visustest (gezichtsvelden, kleurenzien);
  • Urine- en bloedonderzoek;
  • Biometrie (lichaamsgewicht, lengte en body mass index (BMI);
  • Longfunctieonderzoek, rust-elektrocardiogram (ECG);
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek;
  • Ergometrie (inspanningstest).
    Verder wordt, op basis van een vragenlijst, uw werkvermogen bepaald.

De arts bespreekt alle resultaten directe in aansluiting van de onderzoeken. De duur van deze keuring is ongeveer 1 – 1,5 uur. De bodemsaneringskeuring C is normaal gesproken 1 jaar geldig. De kosten voor een bodemsaneringskeuring met perslucht zijn € 250,00 (genoemde prijzen zijn exclusief BTW).

Medische keuring bij Medprevent

Bij Medprevent worden op meerdere locaties (Joure, Naaldwijk, Leek, Zwolle en Assen) de medische keuringen en PMO’s uitgevoerd. Verder is het, bij grote aantallen, mogelijk om de medische keuringen of PMO’s op locatie bij u uit te voeren. Neem hiervoor contact met ons op. Medprevent is een ISO gecertificeerde Arbodienst waar bedrijfsartsen, sportartsen en keuringsartsen werken.

Aanvraag Keuring

Wilt u een keuring bij ons inplannen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen op werkdagen binnen 24u contact met u op voor een afspraak.

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

“Wij ervaren Medprevent als een professionele en deskundige partner op het gebied van verzuim- en arbodienstverlening. Het contact verloopt persoonlijk en laagdrempelig.”

Veiligheidsregio Fryslân