Medprevent, dat werkt gezonder!

AED apparaten

Inschrijven BHV

In ons land worden jaarlijks ruim 10.000 mensen, buiten het ziekenhuis, getroffen door een hartstilstand. In 80% van de gevallen gebeurt dat thuis en in 20% vindt dat plaats op straat, in het openbaar vervoer, op het werk of op het sportveld.

Bij een plotselinge hartstilstand stopt het hart met pompen en valt de bloedsomloop stil. Ademhaling en polsslag zijn afwezig en zonder ingrijpen treedt er al binnen 4 tot 6 minuten hersenschade op. Het moment van de aankomst van de ambulance is cruciaal. Helaas duurt het in de helft van de gevallen 10 minuten of langer voordat de ambulance arriveert. Belangrijkste voordeel van de AED (automatische externe defibrillator) apparaten is de tijdwinst die behaald wordt, zodat het moment van een hartfalen en start van de reanimatie, in combinatie met defibrillatie, zo kort mogelijk wordt gehouden. Een AED is een apparaat waarmee men een elektrische schok aan het hart kan toedienen wanneer er sprake is van levensbedreigende hartritmestoornissen. Een ingebouwde computer analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of het noodzakelijk is om een stroomstoot toe te dienen. Wanneer tijdens de reanimatie gebruik wordt gemaakt van een AED stijgt de overlevingskans tot 70 á 80%. Is dit niet het geval dan is de overlevingskans slechts 15%.

Interesse in één van onze AED’s? Neem contact met ons op via 0513-466217 of via info@medprevent.nl. Wij staan u graag te woord!

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

‘‘Onze ervaring met Medprevent is dat het bedrijf en instructeurs flexibel en doelgericht meedenken om aan de wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen.‘‘

Dolfinarium