Medprevent, dat werkt gezonder!

AED apparaten

Inschrijven BHV

In ons land worden jaarlijks ruim 10.000 mensen, buiten het ziekenhuis, getroffen door een hartstilstand. In 80% van de gevallen gebeurt dat thuis en in 20% vindt dat plaats op straat, in het openbaar vervoer, op het werk of op het sportveld.

Bij een plotselinge hartstilstand stopt het hart met pompen en valt de bloedsomloop stil. Ademhaling en polsslag zijn afwezig en zonder ingrijpen treedt er al binnen 4 tot 6 minuten hersenschade op. Het moment van de aankomst van de ambulance is cruciaal. Helaas duurt het in de helft van de gevallen 10 minuten of langer voordat de ambulance arriveert. Belangrijkste voordeel van de AED (automatische externe defibrillator) apparaten is de tijdwinst die behaald wordt, zodat het moment van een hartfalen en start van de reanimatie, in combinatie met defibrillatie, zo kort mogelijk wordt gehouden. Een AED is een apparaat waarmee men een elektrische schok aan het hart kan toedienen wanneer er sprake is van levensbedreigende hartritmestoornissen. Een ingebouwde computer analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of het noodzakelijk is om een stroomstoot toe te dienen. Wanneer tijdens de reanimatie gebruik wordt gemaakt van een AED stijgt de overlevingskans tot 70 á 80%. Is dit niet het geval dan is de overlevingskans slechts 15%.

Interesse in één van onze AED’s? Neem contact met ons op via 0513-466217 of via info@medprevent.nl. Wij staan u graag te woord!

“Een flexibele en toegankelijke manier van werken; zo kennen wij Medprevent. Dankzij deze houding kunnen wij samen maatwerk bieden, altijd optimaal aangepast aan de wensen van de klant en de beschikbare locaties. De trainers hebben veel praktijkervaring en dat merk je tijdens de lessen. Minder zichtbaar, maar heel belangrijk bij een langdurige samenwerking, is het administratieve proces dat zich achter de schermen afspeelt. Ook dit is goed geregeld, waardoor we met elkaar de kwaliteit hoog kunnen houden. Medprevent is een samenwerkingspartner waarop we kunnen bouwen!”

Zadkine Veiligheidsacademie