Medprevent, dat werkt gezonder!

Beroepsziekten te lijf met RI&E

Het Steunpunt RI&E organiseert van 17 tot en met 21 juni voor de vijfde maal de Week van de RI&E. Tijdens deze week worden ondernemers gestimuleerd om aan de slag te gaan met de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Het thema van 2019 is “Beroepsziekten te lijf met de RI&E”. 

Beroepsziekten

De RI&E is een gestructureerde manier om in een organisatie de risico’s op het gebied van de veiligheid en gezondheid van werknemers in kaart te brengen. Op basis van de risico’s worden er vervolgens maatregelen genomen om werknemers te beschermen tegen deze risico’s. Het gaat hierbij zowel om directe risico’s (bijvoorbeeld valgevaar) als om risico’s die op de langere termijn tot klachten en beroepsziekten kunnen leiden. Voorbeelden hiervan zijn blootstelling aan (gevaarlijke) stoffen en fysieke belasting. Ieder jaar overlijden ruim 4000 mensen aan de gevolgen van beroepsziekten. Reden dus om hier actie op te ondernemen.

Week van de RI&E

Branches, arbodeskundigen, arbodiensten en andere intermediairs organiseren in de Week van de RI&E acties door het hele land met aandacht voor de RI&E, zoals workshops, kortingen, quickscans en telefonisch advies. Meer informatie is te vinden op de website www.weekvanderie.nl.

Medprevent is supporter

Ook wij zijn supporter van de Week van de RI&E. Rondom deze week ontvangt u bij ons 10% korting op het uitvoeren, toetsen of actualiseren van uw RI&E.

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

‘‘Onze ervaring met Medprevent is dat het bedrijf en instructeurs flexibel en doelgericht meedenken om aan de wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen.‘‘

Dolfinarium