Medprevent, dat werkt gezonder!

Bedrijfsgezondheidsplein Medprevent

Lippenhuizen, december 2021. Eén gezondheidsplein waar bedrijven terechtkunnen voor al hun vragen en diensten omtrent bedrijfsveiligheid en -gezondheid. Dat is het idee van Janneke Hoitinga, directeur van arbodienst Medprevent.

Op het gezondheidsplein vinden onder andere medische keuringen, veiligheidsopleidingen en BHV-trainingen plaats. Tevens is er ruimte voor verzuimspreekuren voor gecontracteerde werkgevers of relaties van Medprevent. Het bedrijfsgezondheidsplein zal zich vanaf 1 januari 2022 vestigen aan de A7 in Leek, een strategisch gelegen plek vanuit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Het hoofdkantoor van Medprevent zal gevestigd blijven in Lippenhuizen.

‘Het idee bestond al langer’, aldus Hoitinga. ‘Al jarenlang komen er werknemers naar Medprevent om gekeurd te worden of voor verzuimbegeleiding. Vaak gaan deze mensen ook naar andere plekken om te werken aan hun vitaliteit of gezondheid. Hoe mooi zou het zijn om alles onder één dak te hebben?’

‘Tijdens een brainstormsessie over de toekomst van Medprevent kwam dit plan op tafel, met daarbij de kanttekening dat het nog wel een paar jaar zou duren voor het zover was. Dat liep even anders.’ Via via kreeg Hoitinga te horen dat een pand in Leek beschikbaar zou komen, en het moment kon niet beter. Met de groei die Medprevent het afgelopen jaar heeft doorgemaakt en de ambities die er zijn, besloot ze ervoor te gaan.

Medprevent is een gecertificeerde landelijke Arbodienst, met roots in Noord-Nederland. Zij ondersteunt bedrijven met gezondheid- en vitaliteitsvraagstukken door het bieden van verzuimbegeleiding, BHV- en veiligheidsopleidingen, RI&E en advisering en medische keuringen.

Het doel is om een plek te creëren waar mensen uit Noord-Nederland kunnen werken aan hun vitaliteit en gezondheid. Het zal een plek worden waar mensen kunnen sporten, advies kunnen krijgen over voeding, zich kunnen laten keuren en kunnen werken aan hun belastbaarheid. Ook zal het een trainingslocatie worden voor de open inschrijvingen voor BHV-cursussen. Vanaf 1 januari wordt het pand gereed gemaakt voor de nieuwe invulling. Het wordt een laagdrempelig en open gebouw waar iedereen welkom is. Het pand in Leek is centraal gelegen, is duurzaam en heeft ruime parkeergelegenheid. Medprevent is  momenteel in gesprek met potentiële partners om invulling te geven aan dit nieuwe concept.

Hoitinga: ‘Preventie is hét sleutelwoord voor vitale werknemers. Hoe mooi is het dat wij als arbodienst bij kunnen dragen aan preventie door al onze diensten onder één dak aan te bieden, samen met diensten van partners. Het nieuwe bedrijfsgezondheidsplein is dadelijk dé plek voor werknemers in Noord-Nederland waar zij kunnen werken aan gezondheid, vitaliteit en revalidatie!’

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

“Rentex is zeer tevreden over de op maat gemaakte dienstverlening en de goede samenwerking met de bedrijfsarts en het arboteam van Medprevent.”

Rentex