Medprevent, dat werkt gezonder

Medische Keuringen

Neem contact op

Asbestkeuring bij Medprevent

De asbestkeuring is voor mensen die mogelijk in aanraking kunnen komen met asbest tijdens hun werk. Asbest is een natuurlijk product dat is opgebouwd uit fijne, microscopische vezels.

Inmiddels is bekend dit materiaal grote gezondheidsrisico’s en –klachten, zoals ademhalingsproblemen en longkanker, met zich mee kan brengen. Daarom is asbest sinds 1994 verboden. Toch is asbest nog op veel plekken te vinden en het zit nog in allerlei producten en constructies. Er zijn maar liefst 3.500 producten bekend die asbest bevatten. In ongeveer 30% van de kantoorgebouwen in Nederland zit nog asbest. Daarnaast zit 80% van de asbestproductie in bouwmaterialen. Dus of u nu bouwvakker, elektricien of monteur bent; de kans is aanwezig dat u asbest tegenkomt. Het is dus belangrijk om de gezondheid van werkers met asbest te monitoren.

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen werken zonder of met ademlucht. Meerdere orgaansystemen worden onderzocht en er wordt een inschatting gemaakt of uw lichaam dit zware werk aan kan. Met deze keuring wordt een uitgangssituatie gegeven over uw gezondheid.  Daarna kan er elke 3 jaar gekeken worden of uw gezondheid of orgaansystemen veranderen ten gevolge van uw werkzaamheden. Er wordt nauwkeurig gekeken naar mogelijke effecten van asbest op uw lichaam. Verder kan deze keuring gecombineerd worden met bijvoorbeeld een bodemsaneringskeuring!

De asbestkeuring bestaat uit:

  • Een vragenlijst;
  • Een anamnese;
  • Biometrie (lichaamsgewicht, lengte en body mass index (BMI);
  • Audiogram (onderzoek van het gehoor), visustest, gezichtsvelden, urineonderzoek, bloedonderzoek, longfunctieonderzoek, rust-elektrocardiogram (ECG);
  • Ergometrie (inspanningstest) om een indruk te krijgen van uw belastbaarheid en conditie;
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek.
    Verder wordt, op basis van een vragenlijst, uw werkvermogen bepaald.

Als er ook ademlucht gedragen moet worden dan wordt ook een inspanningstest verricht. De arts bespreekt alle resultaten directe in aansluiting op de onderzoeken en u krijgt een pasje mee met daarop de geldigheidsduur van de keuring. Een medische asbestkeuring is 3 jaar geldig en duurt ongeveer 1 – 1,5 uur. De prijs voor een asbestkeuring bij Medprevent bedraagt €220,- exc. BTW.

Medische keuring bij Medprevent

Bij Medprevent worden op meerdere locaties (Joure, Naaldwijk, Lippenhuizen, Leek, Zwolle en Assen) de medische keuringen en PMO’s uitgevoerd. Verder is het, bij grote aantallen, mogelijk om de medische keuringen of PMO’s op locatie bij u uit te voeren. Neem hiervoor contact met ons op. Medprevent is een ISO gecertificeerde Arbodienst waar bedrijfsartsen, sportartsen en keuringsartsen werken.

Aanvraag Keuring

Wilt u een keuring bij ons inplannen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen op werkdagen binnen 24u contact met u op voor een afspraak.

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

“Een flexibele en toegankelijke manier van werken; zo kennen wij Medprevent. Dankzij deze houding kunnen wij samen maatwerk bieden, altijd optimaal aangepast aan de wensen van de klant en de beschikbare locaties. De trainers hebben veel praktijkervaring en dat merk je tijdens de lessen. Minder zichtbaar, maar heel belangrijk bij een langdurige samenwerking, is het administratieve proces dat zich achter de schermen afspeelt. Ook dit is goed geregeld, waardoor we met elkaar de kwaliteit hoog kunnen houden. Medprevent is een samenwerkingspartner waarop we kunnen bouwen!”

Zadkine Veiligheidsacademie