Medprevent, dat werkt gezonder

Voor u als werknemer…

Werkgevers kunnen zich aansluiten bij Arbodienst Medprevent. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Maar wat betekent het voor u als werknemer, als uw werkgever is aangesloten bij Arbodienst Medprevent? Uiteraard wordt Medprevent ingeschakeld bij (langdurige) ziektegevallen.

Werknemers worden in deze gevallen vaak uitgenodigd voor een spreekuur bij een bedrijfsarts en daarnaast worden de werkgever en werknemer ondersteund in het ziektetraject, bijvoorbeeld door onze casemanagers. Afhankelijk van de wensen van de werkgever zijn er ook andere zaken ingeregeld.

Wij bieden voor veel klanten vrije toegang tot het arbeidsomstandigheden spreekuur. Dit betekent dat u, ook als u (nog) niet ziek bent, de mogelijkheid heeft om een preventief arbeidsomstandigheden spreekuur in te plannen bij een bedrijfsarts van Medprevent. U kunt samen met een bedrijfsarts uw situatie op de werkvloer bespreken, met name de geestelijke of fysieke aspecten. Voor dit spreekuur heeft u geen toestemming nodig van uw werkgever. Uiteraard dient u hiervoor wel een afspraak te maken!

Niet alle werknemers van onze klanten hebben bovenstaande mogelijkheid. Wanneer u benieuwd bent of u gebruik zou kunnen maken van het Arbeidsomstandigheden spreekuur, kunt u dit navragen bij uw leidinggevende of P&O afdeling! U kunt ook contact met ons opnemen via arbo@medprevent.nl of via 0513-466217.

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

“Wij ervaren Medprevent als een professionele en deskundige partner op het gebied van verzuim- en arbodienstverlening. Het contact verloopt persoonlijk en laagdrempelig.”

Veiligheidsregio Fryslân