Medprevent, dat werkt gezonder

Arbodienst Medprevent

Als arbodienst is onze visie: ‘Verzuimmanagement doet u zelf, wij helpen u daarbij!’. Onze verzuimcoaches zijn direct aanspreekpunt voor uw leidinggevenden en onze bedrijfsartsen hebben meer een coachende en adviserende rol dan puur en alleen een medische. Wij werken qua arbodienstverlening in Noord-Nederland. Bij voorkeur starten we de dienstverlening met een analyse van uw verzuimbeleid en recente verzuiminformatie om vandaar uit met u uw doelen, ambitie en aanpak vast te stellen.

Wij vinden dat een goed integraal arbo- en verzuimbeleid de gezondheidsrisico’s in organisaties beperkt, het ziekteverzuim vermindert en de re-integratie na ziekte bevordert. Wij staan voor een integrale aanpak door een ‘’3 sporen beleid’’ als het gaat om duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers: (1)  preventie:  wegnemen / bestrijden van arbeidsrisico’s en energienemers in werk en organisatie, (2) individu gericht verzuimmanagement: optimaal verhogen van de verzuimdrempel en (3) re-integratie: doelgerichte sociaal medische begeleiding en zoveel mogelijk benutten van de mogelijkheden van medewerkers.

Medprevent beoordeelt vanuit het gedragsmodel. We gaan er van uit dat er altijd een keuzeproces aan een ziekmelding en hervattingsmelding ten grondslag ligt. Dit keuzeproces is beïnvloedbaar door vele actoren: de medewerker zelf, diens privé-omgeving, de werkomgeving en collega’s, de bedrijfsarts, de leidinggevende, de organisatiecultuur, etc. Ons advies is met name gericht is op de communicatie tussen leidinggevende en medewerker. In het gedragsmodel zijn het vooral de medewerker en diens leidinggevende die bepalen hoe met het verzuim wordt omgegaan. Zij hebben de centrale rol in het ‘keuzeproces’ en de wijze waarop zij dit oplossingsgericht bespreken en mogelijkheden weten te benutten, is bepalend voor succes

Wij zijn een gecertificeerde arbodienst, gevestigd in Lippenhuizen, tussen Drachten en Heerenveen. Als arbodienst bieden wij u twee aansluitpakketten (basis en maatwerk) op basis van uw wensen en ambities. Wij werken voor zeer diverse partijen, groot en klein, in diverse branches. Voor vragen of een vrijblijvend gesprek, neem gerust contact met ons op. Wij ontdekken graag hoe we gezamenlijk met u vorm kunnen geven aan een zo optimaal mogelijk veiligheids- en gezondheidsbeleid. Neem contact met ons via 0513-466217 of via arbo@medprevent.nl. We staan u graag te woord!

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

‘‘Onze ervaring met Medprevent is dat het bedrijf en instructeurs flexibel en doelgericht meedenken om aan de wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen.‘‘

Dolfinarium