Medprevent, dat werkt gezonder

Medische Keuringen

Neem contact op

Ademluchtkeuring bij Medprevent

In bepaalde beroepen komt het voor dat met ademlucht gewerkt moet worden omdat er onvoldoende zuurstof in de lucht zit of omdat er gevaarlijke stoffen in de lucht aanwezig zijn. Hiervoor dient een werknemer een ademluchtkeuring te moeten voltooien. Dit wordt ook wel een persluchtkeuring genoemd.

Vaak is er verwarring over werken met afhankelijke adembescherming en onafhankelijke adembescherming. Bij afhankelijke adembescherming wordt de directe omgevingslucht ingeademd nadat deze is schoongemaakt met een filter. De gebruiker ademt dus gefilterde omgevingslucht in. Bijvoorbeeld stofmaskers, filtermaskers, filterbussen. Bij  onafhankelijke ademlucht is de gebruiker niet afhankelijk van de kwaliteit van de directe omgevingslucht en wordt ademlucht geleverd door een gesloten systeem met lucht en zuurstof uit flessen of een ademluchtleidingnet. Onafhankelijke adembescherming is dus noodzakelijk als er onvoldoende zuurstof in de lucht zit of als er gevaarlijke stoffen in de lucht aanwezig bij de werkzaamheden die verricht worden. Het werken met ademlucht geeft een grotere belasting voor uw lichaam. Uw bewegingsapparaat, longen, hart en bloedvaten moeten harder werken. Het is daarom van belang om dit zorgvuldig te checken of de genoemde systemen voldoende belastbaar zijn.

De ademluchtkeuring bestaat uit:

  • Een vragenlijst;
  • Een anamnese;
  • Biometrie (lichaamsgewicht, lengte en body mass index (BMI);
  • Longfunctieonderzoek, rust-elektrocardiogram (ECG)
  • Ergometrie (inspanningstest) om een indruk te krijgen van uw belastbaarheid en conditie;
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek.
    Verder wordt, op basis van een vragenlijst, uw werkvermogen bepaald.

De arts bespreekt alle resultaten directe in aansluiting van de onderzoeken. De duur van deze keuring is ongeveer 1 – 1,5 uur. Een medische ademluchtkeuring (persluchtkeuring) is tot 40 jaar 4 jaar geldig, tussen de 40 en 50 jaar 2 jaar geldig en na uw 50ste 1 jaar geldig. De kosten voor een ademluchtkeuring zijn € 185,00  (genoemde prijzen zijn exclusief BTW).

Medische keuring bij Medprevent

Bij Medprevent worden op meerdere locaties (Joure, Naaldwijk, Leek, Zwolle en Assen) de medische keuringen en PMO’s uitgevoerd. Verder is het, bij grote aantallen, mogelijk om de medische keuringen of PMO’s op locatie bij u uit te voeren. Neem hiervoor contact met ons op. Medprevent is een ISO gecertificeerde Arbodienst waar bedrijfsartsen, sportartsen en keuringsartsen werken.

Aanvraag Keuring

Wilt u een keuring bij ons inplannen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen op werkdagen binnen 24u contact met u op voor een afspraak.

“Wij ervaren Medprevent als een professionele en deskundige partner op het gebied van verzuim- en arbodienstverlening. Het contact verloopt persoonlijk en laagdrempelig.”

Veiligheidsregio Fryslân