Medprevent, dat werkt gezonder!

5 voordelen van de verzuimcoach

Het verzuimproces omvat tientallen keuzes die goed of fout kunnen uitpakken en grote gevolgen kunnen hebben. Goede verzuimbegeleiding is daarom erg belangrijk. Als werkgever denken we hierbij vaak direct aan de inzet van de bedrijfsarts die onderzoekt en beoordeelt of de werknemer wel of niet ziek is, in de zin van de ziektewet. Onze aanpak kenmerkt zich echter door de inzet van de verzuimcoach in de eerste lijn. De verzuimcoach adviseert over de inzetbaarheid in eigen of aangepast werk binnen de organisatie. Dit houdt de verzuimkosten beheersbaar én zorgt ervoor dat u altijd een luisterend oor tot uw beschikking heeft.

Maar de inzet van de verzuimcoach heeft nog veel meer voordelen.
Wij hebben er 5 op een rij gezet:

 

1. Vast aanspreekpunt: De verzuimcoach is het vaste aanspreekpunt voor u als werkgever op gebied van verzuim. De verzuimcoach adviseert enerzijds op individueel dossierniveau en anderzijds is de verzuimcoach de sparringpartner voor u als werkgever of HR-afdeling. De verzuimcoach verplaatst zich zowel in de zieke werknemer als in de organisatie. Hierdoor heeft u een vast aanspreekpunt die de situatie begrijpt, met u meedenkt en u snel van passend advies voorziet.

2. Gerichte interventies: Soms komen situaties voor waarbij een deskundige met zeer specialistische kennis nodig is, zoals psychische problematiek of arbeidsconflicten. De verzuimcoach kan dan direct de juiste specialist binnen onze arbodienst inschakelen.

3. Verzuimexpert: De verzuimcoach heeft veel kennis van en ervaring met het voeren van verzuimgesprekken en verzuimbegeleiding. Verzuim is soms medisch, maar wordt vaak bepaald door het gedrag van zowel de organisatie als de werknemer. De begeleiding van de verzuimcoach is dan ook met name gericht op effectieve communicatie tussen leidinggevenden en werknemers. Aan de hand van het gedragsmodel stelt de verzuimcoach hen de vraag: ‘Is verzuim de beste oplossing?’.

4. Preventief advies: Verzuim kan in veel gevallen (deels) voorkomen of geminimaliseerd worden door met een kritische blik naar de organisatie te kijken. Voordat u preventieve maatregelen kunt treffen is het van belang de situatie in kaart te brengen. Onze verzuimcoach onderzoekt het verzuimbeleid en de verzuimcultuur binnen de organisatie en kijkt naar de rollen en verantwoordelijkheden van de leidinggevenden en de afdeling HR. De verzuimcoach geeft waar nodig advies en begeleiding om verzuim een stap voor te zijn.

5. Snel inzicht: De verzuimcoach heeft aan de ene kant inzicht in verzuimcijfers en verzuimtrends binnen de organisatie en beschikt aan de andere kant over kennis van de afdeling HR, leidinggevende en de werknemer.  De verzuimcoach krijgt daardoor een helikopterview en kan snel knelpunten signaleren om vervolgens de aangewezen deskundige binnen de arbodienst in te zetten.

Begeleiding rondom ziekteverzuim is voor ons als arbodienst een belangrijke taak. De preventieve aanpak, waarmee wij ons als arbodienst onderscheiden, komt hierbij duidelijk naar voren. Verzuimbegeleiding bij arbodienst Medprevent start met de inzet van de verzuimcoach in de eerste lijn en de bedrijfsarts in de tweede lijn. Bent u al overtuigd van de voordelen van onze verzuimcoach?

Vrijblijvend adviesgesprek

Wilt u weten wat een verzuimcoach van arbodienst Medprevent voor uw organisatie kan betekenen? Vul dit formulier in en wij nemen contact met u op.

Medprevent nieuwsbrief Blijf op de hoogte van onze dienstverlening!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief gericht op veiligheid en gezondheid en blijf volledig op de hoogte!

‘‘Onze ervaring met Medprevent is dat het bedrijf en instructeurs flexibel en doelgericht meedenken om aan de wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen.‘‘

Dolfinarium