Medprevent, dat werkt gezonder

Week van de RI&E

 

Voor de 7e keer op rij wordt de Week van de RI&E door het Steunpunt RI&E georganiseerd. Dit jaar van 21 tot en met 25 juni, met als thema ‘precies wat je nodig hebt’. In de aanloop naar de Week van de RI&E zal onze Hoger Veiligheidskundige Jurjen de Boer via onze social media kanalen en website wekelijks een aandachtsgebied binnen de RI&E aanhalen. Deze week staan de voordelen van de RI&E centraal.

Een RI&E wordt nog vaak gezien als een last en daardoor niet optimaal benut. Dat is een gemiste kans, want het (laten) uitvoeren van een RI&E heeft vele voordelen. Daarom besteden wij vandaag aandacht aan 5 belangrijke voordelen van een RI&E:

  1. Door het opstellen (en regelmatig bijwerken) van uw RI&E bent u voorbereid en klaar om in te spelen op onverwachte omstandigheden, zoals de Covid-19 pandemie.

De diepgaande gevolgen van de Covid-19 pandemie op het bedrijfsleven zijn niet ongemerkt voorbij gegaan. Door stil te staan bij risico’s waar we zelf geen invloed op hebben, kan de impact van zo’n risico worden verkleind en is sneller handelen mogelijk.

  1. De RI&E draagt bij aan het behalen van uw doelstellingen en de continuïteit van uw bedrijfsprocessen.

Bedrijfsprocessen worden ingericht op het behalen van 1 of meerdere doelstellingen. Tijdens de RI&E worden deze processen onder de loep genomen en met behulp van het Plan van Aanpak efficiënter gemaakt. Zo komt u weer een stapje dichter bij het behalen van uw doel.

  1. Ja het kan echt, gebruik de RI&E om kosten te besparen!

De RI&E voelt in eerste instantie wellicht als een extra kostenpost. Een verkeerde gedachte, want met een goede RI&E kunt u juist kosten besparen. Door bedrijfsprocessen te stroomlijnen worden ongelukken, schadeclaims en ziektekosten voorkomen.

  1. Gemotiveerde werknemers en een hogere productiviteit door de RI&E.

Zieke medewerkers kosten geld en leveren niets op. Het doel van de RI&E is het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving. Betere werkomstandigheden zorgen indirect voor een betere werksfeer, gemotiveerde werknemers en een hogere productiviteit1

  1. Uit onderzoek blijkt dat elke euro die u investeert in veiligheid, op termijn het dubbele oplevert. Dat geldt ook voor de RI&E.

Het opstellen van een RI&E en Plan van Aanpak kan complex en tijdrovend zijn. Daarom kunt u het ook uitbesteden. Het bespaart tijd en zorgt voor een onafhankelijke blik van buiten.

In het kader van de week van de RI&E bieden wij 10% korting op een RI&E met gratis dubbele toetsing door een Hoger Veiligheidskundige en Bedrijfsarts (uitgevoerd tussen 1 juli en 30 september 2021). Wij betrekken u en uw werknemers volop in het proces en zorgen voor een plan op maat. Hierdoor kunt u daadwerkelijk van alle voordelen genieten!

De RI&E is geen eindpunt maar juist een vertrekpunt voor een succesvol bedrijf.
Wij ondersteunen u daar graag bij, bent u al overtuigd?

  1. Bellet, C., De Neve, J. E., & Ward, G. (2019). Does Employee Happiness Have an Impact on Productivity?. Saïd Business School WP, 13.

 

 

 

 

"Doordat Medprevent een totaalaanbieder is op het gebied van veiligheid en gezondheid, ze korte lijnen hebben en de mogelijkheid bestaat tot maatwerk, kunnen wij op een efficiënte en effectieve wijze invulling geven aan ons Arbobeleid. Verschillende onderdelen kunnen we naadloos op elkaar aan laten sluiten. Een geconstateerd risico uit de RI&E, kunnen we bijvoorbeeld terug laten komen in de BHV-oefeningen.”

Poeisz supermarkten