PMO Preventief Medisch Onderzoek

PMO

“Fit aan de startlijn verschijnen? Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) draagt bij aan de gezondheid van uw medewerkers.” 

Zijn er arbeidsrisico’s in uw organisatie aanwezig? Dan is het de hoogste tijd om de gezondheid van uw medewerkers in kaart te brengen! Bied uw medewerkers een PMO van Medprevent aan. Het PMO geeft uw medewerkers een actueel inzicht in de ontwikkeling van hun gezondheid en eventuele gezondheids- en verzuimrisico’s.

Een PMO is een goede methode om de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers in kaart te brengen. Medewerkers mogen vervolgens zelf beslissen of ze gebruik willen maken van de aangeboden PMO, tenzij dit binnen de branche verplicht is. In de uitgebreide rapportage die de deelnemers ontvangen, staan adviezen ter behoud of verbetering van de gezondheid. De werkgever kan bij voldoende deelname een overzicht van de resultaten ontvangen maar deze resultaten zullen niet persoonlijk te herleiden zijn wegens de privacy van de medewerker.

Medprevent adviseert uw organisatie bij het maken van een voorstel voor de inhoud van het PMO. Welke onderzoeken uw organisatie laat uitvoeren hangt samen met de resultaten uit de RI&E, de doelstellingen die u nastreeft en de branche waarin uw organisatie actief is. Binnen ons PMO zijn de volgende onderzoeken mogelijk:

• Vragenlijsten over gezondheid en werkbeleving
• Lichamelijk onderzoek
• Orgaanfunctie-onderzoek van ogen, oren, longen en hart
• Laboratoriumonderzoek

Een PMO kan leiden tot gezondere werknemers, minder verzuim en minder instroom in de WIA. Een PMO kan zo tot grote kostenbesparingen leiden en is niet alleen bedoeld voor de individuele werkende mens, maar kan uw organisatie ook een beeld geven van de gezondheid van groepen werknemers (bijvoorbeeld een afdeling of vestiging). Zo kunnen er zo nodig voor bepaalde groepen speciale activiteiten worden ontwikkelt. Het tarief van een PMO hangt af van de inhoud van het onderzoek. Voor het individuele onderzoek van een PMO liggen de kosten meestal tussen de 75 euro en 150 euro per medewerker. De kosten van het PMO zijn voor rekening van u als werkgever, maar de opbrengsten ook.

Wilt u meer informatie of wilt u graag een vrijblijvende offerte opvragen? N
eem dan contact met ons op via 0513-466217 of via info@medprevent.nl