Ziekteverzuim winkelpersoneel op recordhoogte Het laatste nieuws

Ziekteverzuim winkelpersoneel op recordhoogte

04-04-2016: Uit het landelijk onderzoek Verzuim Retail 2015, uitgevoerd door arbodienstverlener Capability, is gebleken dat het ziekteverzuim onder winkelpersoneel in 2015 met meer dan 30 procent is gestegen tot een gemiddelde van 5,9 procent. Werknemers in deze sector hebben te maken met zware druk door wegblijvende klanten en een onzekere toekomst.

Ziekteverzuim

Het ziekteverzuimpercentage in de winkelsector ligt hiermee een stuk hoger dan het landelijke CBS-gemiddelde van rond de 3,5 procent. Verkopers ervaren steeds vaker een onbevredigend gevoel omdat zij minder vaak verkoopdeals kunnen sluiten. Er wordt vaak wel gekeken naar producten in de winkels, maar steeds vaker gaat de uiteindelijke aankoop via internet, aldus directeur van Capability Titus Kramer. Overige oorzaken van het hogere ziekteverzuim zouden onder andere het ontbreken van een baangarantie en verveling zijn. Aangezien er veelal minder klanten zijn, heeft het personeel over het algemeen minder te doen. 

Hoofdkantoren vs. winkels

Opvallend is het grote verschil tussen het ziekteverzuim bij de hoofdkantoren van ketens en het ziekteverzuim bij de winkels zelf. Op het hoofdkantoor ligt het vezuim gemiddeld op 3,1 procent, een stuk lager dan in de winkels. Jeroen Schothorst, bestuursvoorzitter van de McGregor Fashion Group, geeft aan het grote verschil in verzuim te herkennen. "Ook wij zien dat het ziekteverzuim in de filialen een stuk hoger ligt dan op het hoofdkantoor".  

Wat te doen aan hoog verzuim?

Om verzuim te beheersen en te voorkomen, kan een vitaliteisbeleid een zeer effectief middel zijn. Hetzelfde geldt voor trainingen op het gebied van verzuimbeleid. Veel ondernemingen maken hier nog geen gebruik van. Verzuimbeheersing begint bij het opstellen van een duidelijk verzuimbeleid. In het verzuimbeleid staat beschreven wat een werknemer moet doen bij een ziekmelding, wat de werkgever doet en wat de arbodienst doet. 
Medprevent verzorgt al jaren de training verzuimbeheersing met als doel dat leidinggevenden de verantwoordelijkheid nemen voor het terugdringen van het ziekteverzuim van werknemers. De training kan worden aangepast aan de beginsituatie en doelstellingen van uw organisatie.