Verzuim verlagen? Ga aan de slag met een PMO! Het laatste nieuws

Verzuim verlagen? Ga aan de slag met een PMO!

28-05-2015: Oorzaak nummer één voor verzuim zijn stressgerelateerde klachten. Opvallend is dat de PMO's (Preventief Medisch Onderzoek), die zijn ingesteld om onder andere burn-outs te voorkomen, minder in de belangstelling staan. Jan Hobbelen, directeur van Fysergo, dochterorganisatie van Arbo Unie, vraagt in P&Oactueel aandacht voor de wettelijk verplichte PMO's.

De reden dat er hiervoor aandacht wordt gevraagd, is dat een medisch onderzoek als een PMO verzuim voor een deel kan voorkomen. 'Het gaat deels over fysieke en mentale fitheid van het personeel, maar ook om de betrokkenheid van de werkgever. Hier zal in geïnvesteerd moeten worden. Wanneer een organisatie aandacht schenkt aan het welzijn van de medewerkers, zie je dat dit een positief effect heeft op de resultaten van de organisatie'. Ondanks dat het verzuimpercentage terug te dringen lijkt met een medische check op regelmatige basis, maken hier maar weinig bedrijven optimaal gebruik van. Vooral in het MKB wordt weinig gebruik gemaakt van PMO's. Dit zou kunnen komen doordat gezondheid binnen bedrijven een lastig item is. Jan Hobbelen zeg hierover: Werkgevers zien een gezonde leefstijl ook vaak als de verantwoordelijkheid van de werknemer. Het is voor veel werkgevers lastig om hun werknemers aan te spreken op bijvoorbeeld overgewicht of lagere mentale belastbaarheid en alertheid. Uiteraard spelen ook de kosten voor een PMO mee. Hoewel gezond personeel je uiteindelijk meer zal opleveren, wegen de argumenten om geen PMO aan te bieden vaak zwaarder voor werkgevers. Volgens de Arbowet zijn werkgevers echter verplicht hun werknemers de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan een PMO. Deelname is uiteindelijk voor de werknemers vrijblijvend.

'Het lastigste is het feit dat stressklachten zich bij iedere werknemer anders uiten. De een krijgt rugklachten, de ander ervaart concentratiestoornissen. Het is daarom belangrijk dat er altijd breder wordt gekeken dan naar één factor. Een PMO biedt uiteindelijk een goede basis om het gesprek aan te gaan. Begeleiding zou alleen wel het hele jaar door geboden moeten worden'. 

Lees meer over de PMO's van Medprevent!