Verhoogde werkdruk bij managers Het laatste nieuws

Verhoogde werkdruk bij managers

17-04-2013 - Om problemen als overspannenheid en burn-outs te voorkomen, is een goede balans tussen werk en privé van belang. Vooral bij managers vervaagt deze balans steeds vaker. Dit komt doordat zij steeds vaker werken buiten werktijd, mede doordat ze altijd bereikbaar zijn via hun smartphone of tablet. Door deze constante bereikbaarheid zijn ze steeds meer met hun werk bezig en dit kan leiden tot een verhoogde werkdruk met de mogelijkheid uiteindelijk tot langdurig ziekteverzuim als gevolg.

Uit onderzoek van Robert Half, naar de gemiddelde werktijden over de gehele wereld, blijkt dat 83% van de managers in Nederland werktelefoontjes en e-mail beantwoordt buiten werktijd. Voor 77% van de managers geldt dat ze ten opzichte van 2012 vaker beschikbaar zijn buiten werktijd. Slechts 23% van de managers geeft aan dat deze beschikbaarheid gelijk is gebleven ten opzichte van vorig jaar. In de onderstaande tabel kunt u enkele belangrijke uitkomsten van het onderzoek bekijken.

Er schuilt een gevaar in het bereikbaar zijn buiten werktijd. De werkdruk loopt hierdoor op en de tijd om te ontspannen neemt voor de managers af. Uiteindelijk wordt de kans op overspannenheid of een burn-out vergroot. Houd dus goed in de gaten of de bereikbaarheid van de managers binnen uw organisatie niet de spuigaten uitloopt. De balans kan weer enigzins herstelt worden door bijvoorbeeld extra verlofdagen.


Managers werken steeds vaker over

Bron: Arbo Rendement