Totaal aantal geregistreerde AED's zorgwekkend Het laatste nieuws

Totaal aantal geregistreerde AED's zorgwekkend

18-10-2016: De kans om een hartstilstand te overleven is de afgelopen twintig jaar meer dan verdubbeld. Midden jaren 90 was de kans op overleving nog 9 procent, inmiddels is dat gestegen naar 23 procent, blijkt uit het rapport Reanimatie in Nederland van de Hartstichting. Het aantal continu beschikbare defibrillatoren ofwel AED’s, de apparaten om met stroom het hartritme te herstellen, is volgens het Rode Kruis schrikbarend laag. Ze liggen bijvoorbeeld bij de receptie van het bedrijf. Na sluitingstijd van het bedrijf, is de AED ook niet meer voor een buitenstaander beschikbaar. Volgens het Rode Kruis is daar een simpele oplossing voor: de defibrillator in een kast aan de buitenmuur hangen.

Ook is het totaal aantal geregistreerde AED’s zorgwekkend, vooral in Flevoland, Drenthe en Zeeland. In Nederland zijn er tussen de 80.000 en 100.000 verkocht, maar in de database van het Rode Kruis staan nog geen 27.000 defibrillatoren geregistreerd. Heeft u een defibrillator, maar nog niet geregistreerd, meld uw AED dan hier aan.

Heeft u geen defibrillator op uw bedrijf beschikbaar, dan helpen wij u graag! Medprevent is een onafhankelijke dealer van Automatische Externe Defibrillatoren. Omdat wij alle betrouwbare merken leveren, kunnen wij u als geen ander voorzien van het juiste advies.

Dag van de BHV
In het kader van de dag van de BHV op maandag 7 november, leveren wij u in de week van 7 tot en met 11 november 2016 een gratis wandkast t.w.v. € 199,- bij de volgende aankoop:

De HeartSine Samaritan PAD 360P AED volautomaat met gratis wandkast. AED

€ 1149,00 excl. BTW
€ 1217,94 incl. BTW


Deze AED heeft de hoogste IP waarde van alle AED's. Dat wil zeggen dat het apparaat de beste bestendigheid tegen vocht en stof heeft.

Voor het veilig gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) en hoe de AED toe te passen bij reanimatie, verzorgen wij voor u een uitgebreide gecertificeerde AED training. Tijdens de AED/BLS training worden medewerkers opgeleid om een reanimatie uit te voeren en een AED apparaat te bedienen. De kosten voor een AED/BLS training op uw bedrijf bedraagt € 795,00 excl. BTW. Deze prijs is per groep van maximaal 15 deelnemers en inclusief lesmateriaal en certificaat. Bovendien ontvangt u bij aanschaf van een AED-apparaat  € 100,- korting op de AED-training.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een defibrillator en/of AED/BLS training op uw bedrijf.